Over de NLP workshops, trainingen en opleidingen

Wat zijn de voorwaarden om mee te kunnen doen aan een NLP Practitioner opleiding?
Dat je hersens hebt en die wilt gebruiken voor verandering en neem vooral je gevoel voor humor mee!

Wat zijn de voorwaarden om mee te kunnen doen aan een NLP Master Practitioner opleiding?
Je moet dan al een NLP Practitioner zijn.

Je hebt de NLP Practitioner opleiding elders gevolgd?
Voordat je deelneemt aan de NLP Master Practitioner opleiding mag je eerst een certificaat voorleggen en een techniek demonstreren die in de NLP Practitioner opleiding werd behandeld. Wanneer je voldoet aan deze voorwaarde dan mag je gewoon deelnemen aan de Master Practitioner opleiding.

Wat moet ik doen voordat ik meedoe aan een opleiding?
Maak de tijd vrij. Om je certificaat te halen moet je onder andere 100% van de tijd aanwezig zijn en minstens 90% actief participeren. Neem van te voren de woordenlijst door die je van ons ontvangt. We verwachten dat je de terminologie herkent. Daarnaast: bereid je voor op een bijzondere ervaring waarin je leert hoe je leuker en gemakkelijker kunt leven.

Wanneer gaat een NLP opleiding door?
Bij de NLP Practitioner opleiding al vanaf 1 deelnemer en bij de NLP Master Practitioner opleiding vanaf 3 deelnemers. Voorwaarde, het inschrijfgeld moet voldaan zijn wil men definitief een plek vemachtigen.

Doen we ook een examen?
Vanaf de eerste minuut! De trainer bekijkt constant hoe je de stof oppikt en of je flexibel en werkelijk nieuwsgierig bent. Na het eerste blok krijg je huiswerk mee en een examenopdracht. Tijdens het tweede blok krijg je de gelegenheid om die opdracht te demonstreren.

Slaagt iedereen?
Nee, je moet de (basis)vaardigheden, technieken, patronen en concepten van NLP in kennis en kunde tonen. Tegelijkertijd leer je dat als je iets verprutst , je dat elegant kunt doen en er iets van leert. Ben je zo flexibel dan slaag je wel. Behalve 100% aanwezigheid is participatie aan (bijna) alle oefeningen tijdens de opleiding een vereiste, het durven maken van fouten ook.

Hebben jullie een “niet goed geld terug”regeling?
Nee.

Hebben jullie een “gespreide betalingsregeling”?
Ja. We willen dat je vooraf een bepaald bedrag voldoet. Voor het resterende: doe een redelijk voorstel.

Zijn er buiten de NLP opleiding ook oefengroepen?
Die kun je zelf organiseren als je dat wilt. Onze ervaring is dat het hele leven een oefengroep is. Elke gelegenheid gebruik je, elke vriend of vriendin die langskomt pak je bij z’n nekvel en gaat ermee aan de slag.

Waarom gebruiken jullie zoveel Engelse termen?
Om je model van de wereld te vergroten. Alle termen zijn in de woordenlijst ook vertaald. Als je je wilt verdiepen in NLP of ook trainer wilt worden (en Bandler is de enige die trainers mag opleiden) zul je misschien cursussen in het buitenland willen gaan volgen. Je bent dan in elk geval gewend aan de terminologie.

NLP Certificering

Hoe zit dat met die licenties?
De licentie is om jezelf, NLP en Richard Bandler te beschermen. Het bepaalt dat jij niet gaat beweren dat je een NLP trainer bent na het volgen van een paar workshops of een NLP Master Practitioner opleiding. Zo blijft de kwaliteiten integriteit van het vak gehandhaafd.

Hoe wordt je internationaal erkend gecertificeerd NLP Practitioner of Master Practitioner?
Als je bij NLP Opleidingen Wegener een NLP Practitioner of Master Practitioner opleiding afrondt, wordt je automatisch gelicenseerd en gecertificeerd door dr. Richard Bandler en the Society of Neuro-Linguistic Programming™. Hij ondertekent je certificaat persoonlijk. De certificering is inbegrepen in het cursusgeld. Dan ben je 2 jaar lid van de Society. Daarna kun je je lidmaatschap gratis verlengen door aan de Society te melden wat je de afgelopen 2 jaar met NLP gedaan en bijgeleerd hebt.

Wat is the Society of Neuro-Linguistic Programming™ en wat doen die eigenlijk?
De Society is het grootste en oudste NLP instituut ter wereld. Het heeft meer mensen ter wereld gelicenseerd en gecertificeerd dan welk ander instituut. Opgericht door dr. Richard Bandler in 1978. Bandler is de enige binnen de Society die trainers opleidt. De Society trainers moeten NLP opleidingen verzorgen, zelf regelmatig trainingen volgen en aantonen dat ze kwaliteit leveren, bijvoorbeeld door video opnames in te sturen. Doen ze dat niet dan zijn ze verplicht om tijdens trainingen van Bandler te assisteren, om op die manier vakkennis bij te houden. Zij moeten elke 2 jaar hun licentie verlengen en aantonen dat zij actief in het NLP-Trainers-vak zijn en kwaliteit leveren. Als trainer van de Society sta je vermeld in de database van de Society. Als je er niet (meer) in staat ben je waarschijnlijk ‘vergeten ’je certificaat te verlengen en mag je jezelf geen NLP-Trainer meer noemen.

Lees ook de voorwaarden van NLP Opleidingen Wegener te vinden via deze LINK

 

NLPcursus LinkedIn NLPopleiding Pinterest NLPpractitioner Instagram NLPworkshop Twitter NLPtraining Facebook

Werknemers / eigenaren van deze bedrijven hebben gekozen voor NLP Opleidingen Wegener