Tijdens de face-reading gaan we voornamelijk aan de slag met hoe emoties. Hoe ontstaan deze en zijn wij bewust van wel uitstralen met deze emoties? In een zeer korte tijd zul je leren of iemand oprechtheid toont of je wellicht om de tuin leidt. Spreekt iemand niet de waarheid vanwege zijn gevoelens of verzwijgt hij zijn gevoelens bijvoorbeeld vanwege de gevoelens van een ander. Denkt iemand in leugens of liegt iemand in zijn denken? Spreekt iemand vanuit schuld of vanuit het verhullen door schaamte?

Opserveren

Door nauwkeurig te observeren zul je op een andere manier informatie aangereikt krijgen waardoor je sneller inzicht krijgt in hetgeen de ander deelt. Wederom wordt hier, net als bij Identity-reading, de focus gelegd op observeren en goede vragen stellen. Het verschil met Identity-reading is dat je bij Face-reading wordt uitgedaagd om hypotheses te maken wanneer het verhaal niet congruent is.
Hypotheses genereren meer vragen waardoor de interviewer niet in de valkuil van een tunnelvisie terecht zal komen. Deze methodieken worden veel ingezet bij de recherche / defensie maar ook bij recruiters, managers, directeuren en leiders. Hoe beter de interviewer observeert hoe meer informatie de interviewer ontvangt om de geïnterviewde als het ware te “omsingelen” met zijn informatie. Backtracken en veredelen naar confronteren.

Emoties

Er zijn zeven universele emoties waar ieder persoon gebruik van maakt, deze zijn waar te nemen door middel van gezichtsexpressies. Om te ontdekken waar en wanneer je de vragen moet verscherpen ga je leren micro en macro expressies waar te nemen. Daarnaast zul je ook meer letten op de stijlen van communicatie en de focus leggen op ritme, volume, tonatie (denk maar aan onder andere een analoge markering) als ook lichaamsstaal. Hoe weet je waar de ijkpunten liggen om de dieptestructuur in te gaan en daar op door te vragen?

In het verleden was ik te goed van vertrouwen en nam ik van iemand die mij niet de waarheid vertelde al snel iets aan. Een vriend van mij was precies het tegenovergestelde, hij nam niets zonder meer als waarheid aan en had een groot gevoel van wantrouwen. Elke waarheid was voor hem een leugen. Voor zowel mij als ook voor mijn vriend betekende dit dat wij beiden niet bekwaam waren in het juist observeren van informatie die een ander deelde. Er was sprake van een zogenaamd verarmingsproces in onze waarneming / kennis en ervaringen.

Wat je leert is een beter samenspel tussen het bewuste en onbewuste niveau waardoor je sneller kan schakelen.

Let op: wanneer je deze training gevolgd hebt, zul je in een geheel ander perspectief naar je medemens kijken en luisteren. Dit kan betekenen dat je kennis ook je vijand kan zijn. Het kan zijn dat een goede vriend of familie een leugen vertelt door bijvoorbeeld schaamte. Soms kan de voorkeur er naar uitgaan om niet te analyseren maar begripvol te zijn en respect te tonen. De uitdaging daarbij is dan om je normen en waarden wat minder aan te spreken.

Tip

In combinatie met Identity-reading wordt deze training nog waardevoller! Meer informatie over Identity-reading vind u hier.

Interesse?

Heb je interesse in de training? Schrijf je dan meteen in via ons aanmeldformulier en ontvang binnen één dag je uitnodiging. Mocht je liever een optie willen op deze training zodat je nog ruimte hebt om erover na te denken of graag een offerte wilt ontvangen geef dit dan aan in het aanmeldformulier.
 
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op. 

NLPcursus LinkedIn NLPopleiding Pinterest NLPpractitioner Instagram NLPworkshop Twitter NLPtraining Facebook

Werknemers / eigenaren van deze bedrijven hebben gekozen voor NLP Opleidingen Wegener