Men leert tijdens de NLP trainingen verschillende technieken die men kan toepassen om naar een bepaald resultaat te werken. Terwijl in de NLP Practitioner training straks met bepaalde technieken wordt gewerkt zal het in de Master Practitioner training juist de uitdaging zijn om deze technieken los te laten. “Waarom leert men dan technieken aan om deze later weer los te laten?”

Aanpak

Veelal worden verschillende technieken toegepast wanneer NLP in de praktijk wordt gebruikt.
Bijvoorbeeld wanneer je liefdesverdriet hebt en je het verdriet wat je voelt, probeert te verzachten door middel van woorden die jij jezelf toespreekt. Of in professionele sferen; een team dat niet goed functioneert weer beter te laten communiceren. Hoe kun je dit nu het beste aanpakken?

Bouwstenen

Er zijn bouwstenen die een techniek aankleden c.q. ondersteunen. Wat zijn bouwstenen precies? Een techniek bestaat uit een reeks van onderdelen die in chronologisch volgorde al dan niet meerdere malen herhaald worden. Deze onderdelen hebben we voor het gemak bouwstenen genoemd.

Waarom een bouwsteen? Stel dat de NLP-techniek een huis zou zijn, dan zal het huis eerst gebouwd moeten worden. Voor het bouwen gebruik je stenen. Wanneer je veel van deze stenen gebruikt, kun je een huis bouwen en kun je er uiteindelijk in gaan wonen. Iedereen heeft andere ideeën bij het bouwen van een huis; de vorm, de grootte, alles kan op een andere manier. Dit kun je vergelijken met het unieke van een mens. Wanneer je één soort huis wil verkopen, kun je alleen mensen helpen die op zoek zijn naar dit type huis. Maar wanneer je door krijg welke huis een persoon wil kopen, kun je gericht aan het werk gaan en kun je maatwerk leveren.

In de NLP Practitioner training reiken wij je de bouwstenen aan, zodat je samen met ons kunt oefenen om deze in de praktijk toe te kunnen passen.

Technieken

NLP gaat gepaard met veel technieken, waarvan er onderstaande enkele kort worden uitgelegd.

Spatial reframing
Harmonie creëren. Mensen zeggen vaak “had ik maar” en “kon ik het nog maar een keer overdoen”.
Die uitspraken leiden tot deelconflicten met jezelf. Het gevoel dat je niet alles hebt gedaan. Met spatial reframing kun je in harmonie komen en kun je laten rusten dat je niet anders hebt gehandeld.

Sequencing anchors
Ideaal om een presentatie, zakelijk gesprek, sollicitatie of onprettig gesprek voor te bereiden.
Door middel van ordening van onderwerpen en gedachten is men beter voorbereid en gaat men met meer vertrouwen een gesprek in.

Reclaim personal history
Ooit ben je erg bekwaam geweest in een bepaald gedrag (gemoedstoestand die je aansprak) omdat je het niet meer nodig hebt gehad, zit het als het ware verstopt en kun je er even niet meer bij.
Met deze techniek kun je dit gedrag weer ophalen en versterken, waardoor je het weer eigen kunt maken.

Change personal history
Wanneer een situatie meerdere malen heeft plaats gevonden en je het constant met je meedraagt, kun je doormiddel van deze techniek aanleren hoe je er op een andere manier mee om kunt gaan.

Fast fobia cure
Deze techniek wordt ingezet om traumatische ervaringen en/of angsten zodanig te verminderen dat men de realiteit anders waarneemt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan angsten als hoogtevrees, voor spinnen of pleinvrees. Mensen met deze angsten leven vaak continue in angst, met fast fobia cure kun je de kwaliteit van iemands leven sterk verhogen.

Logische niveaus
Deze techniek is zeer nuttig om te gebruiken bij het maken van doelen. Je krijgt doelen meer helder omdat je voor jezelf uiteen hebt gezet wat of waar je nog niet aan gedacht hebt. Een doel kan bijvoorbeeld ‘afvallen’ of ‘zelfstandig starten’ zijn.
In het bedrijfsleven wordt deze techniek veelal ingezet om bijvoorbeeld nieuwe producten of de bedrijfscultuur in kaart te brengen.

Welke training past bij mij?

Een aantal technieken zoals hierboven besproken kun je via de NLP Practitioner Training leren. Wil je meer dan de Practitioner Training en heb je interesse in de Master Practitioner Training, maar ben je er nog niet helemaal overuit? Dan kun je kiezen voor de Practioner Training Deluxe. Deze houdt in dat je de Practioner Training volgt + twee dagen waarin je met Master Practitioner technieken gaat oefenen.  Zodoende kun je alvast proeven hoe het er in de Master Training aan toe gaat.
Heb je de Practitioner Training reeds gevolgd? Dan kun je deze twee dagen ook apart boeken als workshop; NLP Master Practitioner tweedaagse cursus.

In de NLP Master Practitioner ga je de technieken los laten waardoor je uiteindelijk over gaat naar ontwerpen. Dat betekent dat je leert maatwerk te leveren in technieken en verschillende communicatie modellen kunt gebruiken. In de Master Practitioner leer je door reflectie en creëert een optimale communicatie.

Wat NLP Opleidingen Wegener voor jou kan betekenen

Laat mij je helpen jouw strategieën te ontdekken en hoe jij kunt leren welke effecten deze strategieën hebben. Zowel op jezelf als op jouw omgeving. Want jouw gedrag is, wat jij ziet, hoort, ruikt en voelt; dit zijn jouw vormen van communiceren en de manieren hoe jij invloed uitoefent op je (in)directe omgeving.
Neem contact op zodat we jouw situatie kunnen bespreken en de juiste benadering hier op af kunnen stemmen.

De rode draad van NLP opleidingen of trainingen, wordt door ieder instituut anders ingevuld.
Iedere trainer heeft zijn eigen filosofie. Mijn filosofie is dat je leert jezelf nog meer te kunnen beïnvloeden waardoor je je eigen coach wordt. Mensen verwarren zich vaak met het feit dat NLP een coachings-opleiding zou zijn. Naar mijn idee; in tegendeel! Je leert namelijk bouwstenen aan waardoor jij je eigen kwaliteit in je leven zodanig beïnvloedt dat je er nog meer van kunt genieten.
Bij ‘Wie ben ik’, ‘Kurt Wegener’, kun je mijn verhaal lezen.

NLPcursus LinkedIn NLPopleiding Pinterest NLPpractitioner Instagram NLPworkshop Twitter NLPtraining Facebook

Werknemers / eigenaren van deze bedrijven hebben gekozen voor NLP Opleidingen Wegener