Skip to main content


Wanneer de dirigent (𝐛𝐚𝐚𝐬 / 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢𝐞) en de muzikanten (𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 / 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐞𝐞𝐥) op elkaar kunnen afstemmen (𝒗𝒆𝒓𝒕𝒓𝒐𝒖𝒘𝒆𝒏, kun je de mooiste muziekstukken (𝒌𝒘𝒂𝒍𝒊𝒕𝒆𝒊𝒕𝒆𝒏 / 𝒑𝒂𝒔𝒔𝒊𝒆) componeren (𝒓𝒆𝒔𝒖𝒍𝒕𝒂𝒕𝒆𝒏 𝒐𝒏𝒕𝒘𝒊𝒌𝒌𝒆𝒍𝒆𝒏). Positieve cultuurontwikkeling (𝒘𝒆𝒓𝒌𝒑𝒍𝒆𝒛𝒊𝒆𝒓) versterkt de wet van aantrekkingskracht (𝒃𝒓𝒂𝒏𝒅𝒊𝒏𝒈 / 𝒎𝒂𝒓𝒌𝒆𝒕𝒊𝒏𝒈). Muzikanten in de meest euforische zin van betekenis (𝒃𝒆𝒕𝒓𝒐𝒌𝒌𝒆𝒏𝒉𝒆𝒊𝒅 / 𝒔𝒂𝒂𝒎𝒉𝒐𝒓𝒊𝒈𝒉𝒆𝒊𝒅) vergroten en vermenigvuldigen talenten met die van anderen (𝒓𝒆𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕 𝒆𝒏 𝒅𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒆𝒊𝒕), waardoor de dirigent op handen wordt gedragen (𝒍𝒐𝒚𝒂𝒍𝒊𝒕𝒆𝒊𝒕). Alleen de eenheid van de muzikanten en de dirigent (𝐭𝐞𝐚𝐦 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢𝐞𝐝𝐲𝐧𝐚𝐦𝐢𝐞𝐤) bepaalt de lengte van de nieuwe folklore (𝑰𝒏𝒏𝒐𝒗𝒂𝒕𝒊𝒆𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒖𝒓), die wortel schiet op lange termijn (𝐛𝐨𝐫𝐠𝐞𝐧). Genieten is de sleutel tot succes.

------------------------

Het symfonieorkest, bestaande uit 50 verschillende muzikanten, biedt een prachtige illustratie van diversiteit in harmonie. Elk lid van het orkest brengt zijn eigen unieke instrument, talent en achtergrond naar de tafel, wat resulteert in een rijke variëteit aan klanken en stijlen. Ondanks deze diversiteit slagen de muzikanten erin om samen te komen en een prachtig stuk muziek te creëren dat eenheid en harmonie uitstraalt.

Deze dynamiek van diversiteit en harmonie binnen een symfonieorkest weerspiegelt ook de kracht en voordelen van een divers team binnen een organisatie. Net zoals de muzikanten in het orkest verschillen in hun instrumenten en speelstijlen, zo brengen teamleden in een diverse werkomgeving verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven met zich mee.

De voordelen van diversiteit in een team zijn talrijk. Allereerst biedt diversiteit een breder scala aan ideeën en benaderingen bij het oplossen van problemen en het nemen van beslissingen. Net zoals verschillende secties van een symfonieorkest samenwerken om een harmonieus geheel te creëren, kunnen diverse teamleden hun unieke perspectieven en expertise combineren om innovatieve oplossingen te vinden en creatieve resultaten te produceren.

Echter, zoals de kracht van het symfonieorkest mede afhankelijk is van het vertrouwen dat de muzikanten hebben in de dirigent, zo wordt ook de kwaliteit van een divers team bepaald door het vertrouwen dat bestaat binnen het team. Het vertrouwen tussen teamleden en leiderschap is essentieel voor effectieve samenwerking, communicatie en prestaties. Het vertrouwen stelt teamleden in staat om openlijk ideeën uit te wisselen, feedback te geven en constructief samen te werken om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Kortom, net zoals een symfonieorkest met zijn diverse groep muzikanten in harmonie komt dankzij vertrouwen in de dirigent, zo kan een divers team binnen een organisatie ook succesvol zijn wanneer er een sterke basis van vertrouwen en respect is tussen teamleden. Met dit vertrouwen als fundament kunnen diverse teams hun unieke krachten benutten en gezamenlijk streven naar excellente prestaties en resultaten.

#kurtwegener "Ik geloof in de goedheid van mensen, zelfs wanneer ze zich bewust zijn dat ze die goedheid zijn kwijtgeraakt. Het ligt overal om ons heen, je hoeft het alleen maar op te pakken."

#coach #trainer #teambuilding #gedragsontwikkelaar #verbinder #NLPopleider #nlpopleidingenwegener #denkstijkspecialist #organisatieomvormer #15jaarcoachopleider❤️

NLP Blogs