Skip to main content

NLP_Potlood.pngDe laatste tijd hoor en zie ik het steeds vaker. Mensen voelen zich alleen en zitten minder lekker in hun vel. Omdat ze minder lekker in hun vel zitten, zijn ze minder genegen om naar de sportschool te gaan, of om een vriend(in) te bellen om eens langs te gaan. In plaats daarvan eten ze een vette hap op de bank.

Een vicieuze cirkel, als je het mij vraagt. Sporten, gezond eten en sociale interactie zorgen ervoor dat je gelukshormonen aanmaakt. Die hormonen geven je een tevreden, veilig en ontspannen gevoel. Je voelt je meer verbonden met anderen.

Mensen die zich in deze situatie bevinden hebben vaak moeite om zichzelf een compliment te geven. Ze waarderen zichzelf niet voldoende. Daardoor worden ze juist gedemotiveerd om iets goeds voor zichzelf te doen.

Nu denk je misschien: ‘Jezelf waarderen en motiveren… Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan!’ 
Dat klopt… Maar het hoeft ook niet allemaal direct. Eerst moet je de manier van denken aanpassen. Of het nu gaat om sporten, stoppen met roken, een nieuwe baan of jezelf meer verbonden voelen met anderen. Je kunt jezelf in kleine, simpele stapjes motiveren. 

Een klein voorbeeld om zingeving te creëren? Iets dat niet direct voor de hand ligt: ga jezelf verwennen! Begin met een heerlijke douche en verzorg jezelf tot in de puntjes. Doe dit heel bewust en geniet van iedere stap.

Waarom? Als je je goed verzorgt dan ga je stralen. Als je straalt heb je meer zin om eropuit te gaan. Ga je meer erop uit, dan voel je je gelukkiger, je lacht meer en je krijgt meer energie om voor jezelf te zorgen. Zie je hoe het tij zich keert?

Dit is een voorbeeld van hoe NLP voor je kan werken. 

Heb jij een doel om meer geluk te creëren?Brein workshops
Het opzetten van een bedrijf, een carrière switch of meer plezier halen uit je huidige baan. Het begint allemaal met kleine stapjes binnen jouw denkproces. 

NLP kan je dus ook helpen om sneller te re-integreren of beter te worden in je werk. In veel gevallen wordt de NLP opleiding daarom door het UWV of je werkgever vergoed. Heb je interesse om een NLP opleiding te volgen? Dan is het altijd verstandig om eerst met je werkgever of werkcoach in gesprek te gaan.

Ga je de opleiding zelf betalen?
Maak dan gebruik van het Stap naar NLP-Budget! Het NLP-Budget heeft een waarde van €1000,- en kun je verzilveren op elk moment tot en met eind 2022. In tegenstelling tot het bekende STAP-budget hoef je geen rekening te houden met tijdvakken. Maak je gebruik van het NLP-budget, dan kun je alsnog gebruik maken van je STAP-budget voor een andere opleiding.

NLP LoepVolg de opleiding wanneer jou dat het beste uitkomt
Boek jouw gewenste opleidingsperiode in Heerlen of Veenendaal tot en met 31 januari 2024. 
>> Stap naar NLP-Budget zonder tijdvakken<<

Vragen?

Wil je graag de mogelijkheden bespreken en/of een persoonlijk advies? Bel dan gerust naar 045-5424260. Ik sta altijd voor je klaar!

Ik wens jou een fantastische dag!

Sportieve groet,
Kurt Wegener
Officieel gecertificeerd NLP Coach trainer door Dr. Richard Bandler

T: 045 5 42 42 60 NLP pijl rechts donkerblauwM: 06 21 65 02 80

NLP Blogs