Skip to main content

NLP Practitioner opleiding
NLP snel en effectief

De opleiding geeft je middelen om te ontwikkelen, en jij bepaalt welke talenten je ontwikkelt!

"Het beste advies zit in jezelf!"

NLP Practitioner opleiding

NLP snel en effectief

Leer hoe je kwaliteiten zoals eenheid, discipline en zingeving ontwikkeld voor een optimaal leven.

Waar gaat het over?

Ons hele leven communiceren wij. Vanaf de  geboorte tot de laatste zucht bij het overlijden.
Meer informatie

Wat levert het je op?

NLP zorgt voor een nieuwe kijk op de werkelijkheid, voor 'out of the box' denken.
Meer informatie

Praktische Informatie

Het trainingsprogramma bestaat uit  zeven bijzonder  interessante,  opleidingensdagen. Tijden zijn van 09.00 uur tot 18.00 uur.
Meer informatie

NLP Practitioner Certificering

Certificeringen bij The society of Neuro-Linguistic Programming™. Persoonlijk getekend door Dr. Richard Bandler.
Meer informatie

WAT IS DE INVESTERING?

 De investering voor de NLP Practitioner opleiding inclusief certificering bedraagt € 2397
Meer informatie

Persoonlijk gesprek?

 Heb je vragen of wil je graag advies betreft het volgen van een NLP opleiding? Bijna altijd bereikbaar, bel: 045 542 42 60 of app: 0621650280

Alle data van workshops, trainingen en opleidingen vindt je in onze agenda. Er zijn overlappingen  in de workshops en opleidingen onderling.NLP agenda / kalender


NLP opleiding volgen in Heerlen of Veenendaal? Meld je dan hier aan.Waar gaat het over?

nlp pet

Ons hele leven communiceren wij. Vanaf de eerste kik bij de geboorte tot de laatste zucht bij het overlijden. Steeds met de intentie om een boodschap helder en duidelijk over te brengen. Maar ook om de boodschap van de ander te begrijpen. Helaas ontstaan er door miscommunicatie vaak onbegrip, gemiste kansen en ontevredenheid, zowel thuis als op het werk.

In deze NLP-opleiding leer je om op een andere manier te communiceren. Bewuster, waardoor je kritischer naar je eigen gedrag kunt kijken en bestaande, ongewenste, gedragingen kunt veranderen. Er gaat een wereld voor je open doordat je meer inzicht krijgt in hoe je met gebruik van je zintuigen efficiënt kunt communiceren.

Communicatie

Jouw gedrag, wat je ziet, hoort en voelt, bepaalt jouw manier van communiceren. Hiermee oefen je invloed uit op jouw omgeving. Uiteraard werkt het ook andersom, de reactie van jouw omgeving beïnvloedt omgekeerd weer jouw gedrag.

 • Wat doe je en denk je in een bepaalde situatie?
 • Wat zie je?
 • Wat hoor je?
 • Wat voel je?
 • Wat zeg je/of wat zeg je niet?
 • Is dit wat je wilt?
 • Zou je liever anders willen reageren?
 • Wat levert het je op als je anders reageert?

In deze opleiding komt een heel scala aan communicatieve vaardigheden voorbij. Daarnaast  stimuleren wij je om je verder te ontwikkelen door je in te leven in ervaringen en levenssituaties, zowel professioneel als persoonlijk. Je optimaliseert je authentieke talenten waardoor je flexibeler bent in je communicatie. 

Wat kun je verwachten?

 • De kracht ligt in de veelheid aan NLP-vaardigheden die je krijgt aangeleerd. Door de unieke aanpak tijdens de opleiding verankeren deze vaardigheden direct. Daarbij wisselen theorie en praktijk elkaar op een prettige manier af.
 • Met vraagtechnieken leer je strategieën ontdekken, maar ook de effecten die de verschillende strategieën hebben op jou en je omgeving. Door gericht vragen te stellen en goed te luisteren, kom je sneller tot de kern van de zaak. Het probleem achter het probleem.
 • Je denkt misschien dat je al opmerkzaam bent en goed kunt luisteren? Ervaar wat er bij komt kijken om écht goed te observeren en te luisteren, je zult verbaasd zijn. Ook deze vaardigheid is onmisbaar voor een heldere communicatie.
 • We gaan op zoek naar de hulpbronnen die je onbewust al bezit maar misschien nog niet optimaal inzet.

Je leert niet alleen vaardigheden maar ook een veelheid aan technieken die ervoor zorgen dat je anders, bewuster communiceert waardoor het mogelijk is om je gestelde doelen te behalen. Dit alles in een veilige omgeving en op een unieke wijze. Na deze intensieve, leerzame dagen ben je in staat om het geleerde direct in de praktijk toe te passen, zowel zakelijk als privé. Wie wil dat nu niet?Wat levert het je op?

Wie kunnen beter vertellen wat deze opleiding oplevert dan de deelnemers zelf? Hier volgt een greep uit de vele ervaringen. Dit is wat zij erover zeiden:

 • “Wat het mij in het bijzonder heeft opgeleverd is het nog meer loslaten van ‘het denken in eigen oplossingen’. Hierdoor heb ik meer vertrouwen, focus en rust gekregen in mijn communicatie en coaching.” 
 • “Deze opleiding is een aanrader voor managers met visie en oog voor ontwikkeling in het bedrijf. In deze opleiding heb ik nog meer tools aangereikt gekregen om onze medewerkers meer in hun kracht te laten komen om het menselijk potentieel nog beter te benutten.” 
 • “Ik ben sterker geworden in het spelen met taal, in mijn luistervaardigheden, het stellen van vragen en het ontvouwen van iemands wereldbeeld door het herkennen en veranderen van beperkende taalpatronen.” 
 • “Ik heb mezelf nóg verder ontwikkeld op het gebied van coaching, consulting en goed kalibreren. Dit heeft voor mij geresulteerd in meer geduld/rust tijdens gesprekken en in meer motivatie om het probleem achter het probleem te achterhalen.” 
 • “Ik ben bewuster in mijn communiceren (verbaal en non-verbaal), bewuster van mijn omgeving en mijzelf en sta nog steviger in mijn schoenen dan ik al deed.” 
 • “Hoogtepunt was zeker de NLP-techniek om niet aangeboren allergieën met NLP definitief te verhelpen. Dit heb ik zelf in de praktijk ondervonden.” 
 • “Iedereen die graag zijn of haar communicatie nog meer wil ontwikkelen en leiderschapskwaliteiten nog meer willen versterken, raad ik aan om de NLP-opleiding te volgen.”

NLP zorgt voor een nieuwe kijk op de werkelijkheid, voor 'out of the box' denken. We nemen de werkelijkheid waar door onze ogen, door onze eigen perceptie. En die perceptie, die manier van kijken, is gevormd door ons verleden, onze ervaringen, onze opvoeding en onze waarden en normen.

Een nieuwe kijk of perceptie geeft nieuwe mogelijkheden om jouw doelen te bereiken. NLP zorgt voor nieuwe communicatieve vaardigheden zodat de communicatie met anderen effectiever verloopt. NLP leert je minder snel te oordelen. Zowel over jezelf als over anderen. Met NLP is je wereld groter.

Voordelen van NLP zijn:

 •  Een efficiëntere manier van communiceren, zowel met jezelf als met anderen.
 • De mogelijkheid jezelf te inspireren en te motiveren.
 • Beter kunnen managen van emoties en persoonlijke rust.
 • Afleren van improductief gedrag en onwenselijke gewoonten.
 • Omzetten van beperkende overtuigingen naar versterkende overtuigingen.
 • Verhoging van creativiteit.
 • Verbeterde leervaardigheden.
 • Loslaten van destructieve relaties en het opbouwen van constructieve waardevolle relaties.
 • Krachtige coachtechnieken om anderen te helpen hun doelen te bereiken.
 • Meer geloof in jezelf en je kunnen.
 • Ontdekken en versterken van jouw levensdoel.

NLP is begin jaren '70 ontwikkeld door twee Californische studenten (Bandler en Grinder). Sindsdien heeft NLP miljoenen mensen over de hele wereld geholpen in management, carrière, onderwijs, familie en relaties, sport, marketing & sales, gezondheid en spiritualiteit.Praktische informatie

Tijdsinvestering

nlp pet

De NLP opleidingen worden zowel in Heerlen als in Veenendaal gegeven. Op verzoek bestaat de mogelijkheid om de opleidingen in company of op een andere locatie te organiseren.

Het trainingsprogramma bestaat uit 7 interessante, pragmatische opleidingensdagen. We beginnen iedere dag stipt om 09.30 uur en eindigen om 18.00 uur, inloop vanaf 09.00 uur.

09.00 – 9.30 uur

inloop onder het genot van een kopje koffie of thee

9.30 uur

start ochtendprogramma

rond 11.00 uur

pauze

11.15 uur

voortgang ochtendprogramma

13.00 – 13.45 uur

lunchpauze

13.45 – 15.30 uur

start middagprogramma

rond 15.30

pauze

15.45 – 18.00 uur

voortgang middagprogramma

Deze tijden zijn richtlijnen waarvan afgeweken kan worden. Zitten we lekker in de flow dan gaan we nog even door, zakken we een beetje in (hoewel dat eigenlijk niet voorkomt) dan nemen we even een korte pauze. Elke opleiding bieden wij op maat aan. Dit betekent dat voor elke groep op de behoefte en de vraag ingespeeld wordt. Inbegrepen zijn een syllabus, pen en papier, evenals koffie, thee en water. Voor de lunch dien je zelf zorg te dragen. Mocht dat wenselijk zijn dan kunnen wij hiervoor wel enkele suggesties doen.

Kies je voor de 7 daagse NLP Practitioner opleiding dan zal er ook huiswerk gegeven worden. Hierbij wordt de deelnemer uitgenodigd om zich de theorie eigen te maken alsmede een aantal praktijk opdrachten uit te voeren. De thuisstudie bevat gemiddeld 4 tot 6 uren voor de totale opleiding. Inleveren mag 1 dag voor de certificeringsdag of tot max 2 weken na de certificeringdag.

Vervoer

Kom je met de auto dan klik op een van de locaties hieronder om op google maps je route te plannen.

Locaties

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer raadpleeg dan http://9292.nl.

Betalingsvoorwaarden

Na aanmelding ontvang je een factuur. De betaling dien je na ontvangst van de factuur te voldoen. Wanneer het volledige bedrag is betaald, is de aanmelding definitief. Het is mogelijk de NLP-training in termijnen te betalen, dit kun je aangeven op het aanmeldformulier. Uiteraard krijg je een factuur na de laatste betaling.

Heb je de training betaald, dan blijft het recht op het volgen van de training bestaan, ongeacht op welke datum je de training wilt starten. Ook al zou dat bijvoorbeeld pas over 2 jaar zijn. Na aanmelding en betaling voor een opleiding dan gaat deze altijd door, ongeacht het aantal deelnemers. Ben je de enige deelnemer dan geniet je van een individuele opleiding die normaal gesproken vele malen duurder is!

 Overige informatie

 • Vooropleiding: Minimaal MBO niveau.

 • Groepsgrootte: Maximaal 14 deelnemers.

 • Betalingsregeling? Mogelijk.

 • 60 nascholingspunten: BGN.

 • Opleidingslocaties: Heerlen of Veenendaal

Flexibiliteit

Kun je een dag of middag door omstandigheden niet bijwonen? Dan kan deze altijd later nog worden ingehaald zonder dat we extra kosten in rekening brengen.NLP PRACTITIONER CERTIFICERING

nlp petWanneer je bij NLP-opleidingen Wegener een volledige NLP-opleiding afrondt, ben je automatisch gelisenceerd en internationaal erkend gecertificeerd door dr. Richard Bandler en The Society of Neuro-Linguistic Programming™. Richard Bandler ondertekent je certificaat persoonlijk.

De voordelen van certificering

 • Wanneer je de NLP Practitioner-opleiding hebt afgerond geeft het toegang tot het volgen van de NLP Master Practitioner-opleiding.
 • Het staat voor kwaliteit als NLP professional omdat je een goede, erkende NLP-opleiding hebt gevolgd.
 • Je mag gebruik maken van de officiële NLP-kwaliteitslogo’s.
 • Je bent 4 jaar lid van de Society. Daarna kun je je lidmaatschap gratis verlengen wanneer je minimaal elk jaar een terugkomdag hebt bijgewoond bij NLP Opleidingen Wegener.
 • De certificering is inbegrepen in het cursusgeld.

Wil je gecertificeerd worden?

Na aanmelding voor de opleiding ontvang je een uitnodiging met bijgevoegd de aanvraagformulieren voor certificatie. Vul deze in tweevoud in en geef ze op de eerste opleidingsdag af. Wij zorgen voor de verdere afhandeling.

nlp pet Meld je direct aan

Wacht niet langer maar meld je direct aan dan ontvang je binnen één dag een uitnodiging voor deelname. Twijfel je nog maar wil je toch een optie op deelname of wil je eerst een offerte ontvangen? Geen probleem, je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op.

NLP Practitioner opleiding

Je hebt de NLP Practitioneropleiding gevolgd en je bent er klaar voor om door te gaan met NLP? Neem dan deel aan de NLP Master Practitioner opleiding.

nlp petEigenlijk zou iedereen die de NLP Practitioneropleiding heeft gevolgd door moeten pakken en zich aanmelden voor de NLP Master Practitioner. Door de combinatie van beide trainingen ben je nog meer deskundig en kun je vol zelfvertrouwen met NLP aan de slag. 

Hier kun je lezen wat je voorgangers na het volgen van de NLP Master Practitioner opleiding hebben ervaren:

  • “In de NLP Master opleiding krijg je nog meer inzicht in de technieken. Daardoor kun je deze technieken op een creatieve en verantwoorde wijze combineren zodat je een maximaal resultaat behaalt.” 
  • “De echte test of deze opleiding voor mij werkt, is wat ze uiteindelijk bijdraagt in mijn dagelijks leven. In mijn relaties, durven (aanspreken, uitspreken, afspreken, …), samenwerken, ondernemen en leiderschap ervaar ik alleszins een enorm positief verschil.” 

  Meer informatie over de NLP Master Practitioner opleiding Klik hier

  Persoonlijk advies

  Kun je geen keuze maken en heb je daar hulp bij nodig?

  Wij helpen je bij om- en bijscholing, kennisverbreding en vaardigheidstrainingen ter verhoging van je prestaties in je huidige functie op velerlei gebied. Wil je je omscholen naar een nieuwe functie ? Of sta je als werkgever voor de uitdaging om je medewerkers bij te scholen vanwege een veranderend werkveld? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies. Wij zijn bijna altijd bereikbaar 045 5424260.  Alle NLP Opleidingen