Wat is NLP? Neuro Linguïstisch Programmeren.

Of je nu in de sales zit, HRM manager bent of je een zelfstandige ZZP’er bent; NLP is dé tool om verbinding te leggen en te behouden. NLP is leren maatwerk te leveren in je eigen communicatie naar de ander. Het staat voor leren om op elk moment te anticiperen met dat stukje communicatie wat de ontvanger nodig heeft om te begrijpen wat er gevraagd wordt.

Betekenis

Maar waar staat NLP eigenlijk voor? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.
Linguïstisch: taal opgebouwd uit woorden, zinnen, toonhoogte, klanken en teksten of discoursen.
Programmeren: terwijl we communiceren kunnen we anderen, of anderen ons, iets bijleren of afleren.

Met NLP krijg je toegang tot een opperste staat van creativiteit, optimale gezondheid, verandering van beperkende overtuigingen en het versterken van je eigenwaarde!

De krachtige NLP methodiek geeft je de mogelijkheid om eenvoudig toegang te krijgen tot je geestelijke, lichamelijke en emotionele hulpbronnen en/of aangeboren vaardigheden en creativiteit.
Of het nu wordt ingezet voor persoonlijke en/of professioneel gebruik, de trainingen zijn erop gericht om je ware potentieel nog meer te verbreden.

Wanneer NLP in je leven komt...

Wanneer NLP in je leven komt, krijg je te maken met de geheimen van succesvolle communicatie en de ontdekking hoe je jezelf kunt ontwikkelen. NLP toont jou de weg naar een razendsnelle persoonlijke ontwikkeling, op elk gewenst gebied.

Voorbeeld; collega

NLP helpt je bijvoorbeeld om nog beter aansluiting te vinden tussen jezelf en je collega’s en/of klanten.
Stel je voor; er is onenigheid geweest tussen jou en je collega. Doordat de onenigheid niet wordt aangepakt, maar jij je wel vervelend over de situatie voelt en jij je geen houding weet te geven, kan er een vervelende situatie ontstaan. Jullie gaan je bijvoorbeeld aan elkaar irriteren.

Wat nu?
Iedereen heeft een aantal punten of allergieën waarbij je met een bepaald stukje gedrag van de ander gemakkelijk geïrriteerd kan raken. Helemaal als je niet op de goede voet staat met deze persoon.
Het ironische is, dat deze persoon waarschijnlijk niet bewust is van het feit dat hij jou triggert. Je bent er zelf veel mee bezig en wandelt met deze frustratie rond. Ik zeg altijd: “Waarom laat je iemand in je hoofd wonen, zonder huur te vragen?”. In het ergste geval ga je mensen typeren of etiketteren, waarbij jij jezelf sociaal verarmt. Kurt: “Hoeveel kamers heb jij gratis te huur?”

Voorbeeld; klant

Er ontstaat een miscommunicatie tussen jou en je klant: “Ik heb je toch laten zien wat ik bedoel?”, “Helemaal niet, ik vroeg je nog om het een keer te bespreken maar je reageerde niet..”
Deze miscommunicatie kan bij een verkeerde aanpak tot een flink probleem zorgen. Je kunt zelfs een verdeling zien; de één heeft de voorkeur voor visueel terwijl de ander meer op auditief let. Enkel op basis van de voorkeur voor een zintuigelijk kanaal, kan men al leren wat de onderlinge verschillen zijn.

Wat nu?
Wanneer dit verschil wordt herkend (en je flexibel bent) kun je anticiperen op de manier van communiceren. Hoe? Denk maar aan kalibreren en afstemmen doormiddel van het maken van een rapport. Door je boodschap nog beter af te stemmen op de ontvanger kun je veel scherper je boodschap aanreiken. Bovendien is je doel met de communicatie; iets gedaan krijgen bij de gesprekspartner.

Relatie

Daarnaast kun je NLP bijvoorbeeld ook inzetten in de relationele sfeer. Stel je eens voor dat je in staat bent je kinderen op te laten groeien met een positieve levensinstelling en het daardoor voor hen veel gemakkelijker wordt om zo de wereld te verkennen en zelf een positief leven in te richten, gebruikmakend van hun eigen unieke competenties.

NLPcursus LinkedIn NLPopleiding Pinterest NLPpractitioner Instagram NLPworkshop Twitter NLPtraining Facebook

Werknemers / eigenaren van deze bedrijven hebben gekozen voor NLP Opleidingen Wegener