Skip to main content
Wie is Kurt Wegener?

Kurt is de NLP coach, trainer en eigenaar van NLP Opleidingen Wegener.

Graag vertel ik je wat NLP voor mij betekent en waarom ik zo gemotiveerd ben om deze kennis door te geven, mensen en organisaties verder te helpen, je te leren tegenslagen te overwinnen en uitdagingen aan te gaan, kortom je leven te verrijken.

Mijn verhaal

Tot 2000 had ik een druk en vol leven. Ik werkte zestig uur per week, sportte minimaal vier keer per week en ging de nodige dagen op stap. Mijn gewicht was 67 kilo, broekmaatje 27 en ik had het gevoel dat ik de hele wereld aankon.

En toen kreeg ik een zwaar auto-ongeluk waardoor mijn leven compleet veranderde. Door zowel complicaties aan mijn rug als een whiplash kon ik zes jaar lang niets doen. In 2006 stond ik op de weegschaal en zag een getal waarvan ik me wezenloos schrok: 116 kilo! Mijn broekmaat was inmiddels 38, ik kon wel huilen. Door de dagen heen gebruikte ik massa’s medicatie. Ik rookte gemiddeld een pakje shag per dag en ik had vaak het gevoel dat mijn leven letterlijk tot stilstand was gekomen. Al die

jaren was ik op zoek naar antwoorden om te begrijpen wat er mis was en hoe ik kon veranderen. Mijn gemiddelde dag bestond uit twaalf tot twintig uur slapen waarbij er slechts enkele perioden waren dat ik mij redelijk voelde.

De ommekeer

In de zomer van 2006 realiseerde ik me dat ik op deze manier niet oud zou worden. Het gevoel van noodzaak om te veranderen was zo extreem dat ik besloot om een NLP-boek van Anthony Robbins te kopen. Ik hield niet van lezen, maar ik realiseerde me dat ik ergens moest beginnen. Immers, zowel bij de dokter, fysiotherapeut als bij de psycholoog kreeg ik buiten de medicatie niets aangereikt om van het probleem af te komen. Voor ik het boek las, maakte ik met mijzelf een afspraak: alles wat in het boek stond dat ik kon toepassen zou ik van ‘s ochtends tot ‘s avond realiseren. Het boek had ik in tweeënhalve week uitgelezen en dag in dag uit trouw alle oefeningen uitgevoerd én met succes!

IK SCHREEF TOEN TWEE QUOTES.
Met de Hakken in het zand en de Wangen in de wind!

Met de Hakken in het zand en de Wangen in de wind!

Je wordt pas meester wanneer je ervoor kiest om altijd leerling te blijven!

Je wordt pas meester wanneer je ervoor kiest om altijd leerling te blijven!

Het succes

Na zes maanden was ik terug op een gemiddelde rust van twaalf uur en volledig gestopt met de medicatie. Voor de eerste keer in zes jaar besloot ik een wandeling te maken. Ik ruilde mijn bijstandssmoking in voor mijn mooiste kleding en heb zonder problemen 5 kilometer weggetikt. Toen dacht ik, als ik dit resultaat kan bereiken met één boek wat zou er gebeuren wanneer ik er nog meer lees? Zo gedacht, zo gedaan. Het resulteerde in een rekening van 1.100 euro aan NLP-boeken. Na het lezen ontdekte ik dat dezelfde methodiek overal terugkwam maar dat de schrijvers deze in een eigen jasje goten.

Zelfontwikkeling

In 2007 ging ik parttime werken waardoor er een dagelijkse routine ontstond. In 2008 besloot ik om de NLP-opleiding in Utrecht te volgen. Ik volgde de NLP Practitioner- en de Master Practitioneropleiding om mijzelf te kunnen coachen. Ik was mijn eigen medicijn maar pas na deze opleidingen wist ik hoe ik het kastje kon openen. NLP gaf mij vrijheid en onafhankelijkheid en dat was mijn bron van liefde voor NLP.

Tussen 2006 en 2008 verloor ik bijna 50 kilo aan gewicht en had ik een slaapritme van acht uur per dag. Daarnaast had ik sporten opgepakt en begon het leven weer betekenis te krijgen.

NLP-certificaat trainer Dr. Richard Bandler "The Society of NLP"

Ik was zo enthousiast dat ik besloot naar Amerika te gaan om bij Richard Bandler, de oprichter van NLP zelf, de Charisma Enhancement® Trainer-opleiding en DHE (Design Human Engineering) te volgen. Het was de investering van bijna 10.000 euro dubbel en dwars waard. Terug in Nederland was er geen twijfel. Dit is wat ik wilde, een eigen NLP-opleidingsinstituut zodat ik mijn kennis kan doorgeven om  mensen te helpen met hun levensdoelen, met het tackelen van belemmerend gedrag en obstakels, waardoor hun leven meer zin en uitdaging krijgt. Nu ben ik al zes keer in Amerika geweest waarbij ik vervolg opleidingen en als co assistent trainer heb mogen deelnemen. 

Vanaf 2009 tot heden heb ik met veel enthousiasme niet alleen veel NLP-trainingen gegeven maar ook de nodige studies gevolgd in deze materie. Vanaf 2009 heb ik het unieke bordspel Meta Me Meta You en trainingen waaronder Identity-reading ontwikkeld. Het bordspel is op 11 november 2011 op de markt gekomen en wordt nog steeds verkocht.In dertien jaar ben ik ruim 28 keer zowel zakelijk als privé op reis geweest naar het buitenland en heb ik recent drie keer mogen assisteren bij Dr. Richard Bandler in Orlando.

Foto Kurt Wegener, Dr. Richard Bandler grondlegger van NLP en zijn vrouw Glenda W. Bradstock.
Ongekende mogelijkheden

Wat ik in de loop der tijd heb geleerd, is dat je oneindige potenties creëert wanneer je van start gaat met inzetten van NLP-methoden. Natuurlijk is optimale inzet een vereiste. Met mijn vastberadenheid en tomeloze inzet ben ik na enkele jaren van praktisch alleen maar liggen op de bank naar zelfstandig ondernemer gegroeid. Met mijn onderneming mag ik nu met hart en ziel andere mensen leren wat NLP voor hen kan betekenen. Welke methoden, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied, kunnen helpen nog beter te functioneren en nóg meer kwaliteit uit het leven te halen. Door mijn ervaringen, enthousiasme, creativiteit, humor, maar vooral deskundigheid krijg je van mij een NLP-ervaring die uniek is.
Ontdek Jouw Kracht en Passie: NLP Coaching en Training op Maat

Wil je de diepste kern van jezelf verkennen? Zoek je naar manieren om je potentieel volledig te benutten?

Overweeg dan mijn diensten als NLP-trainer voor op maat gemaakte coaching en training. Of het nu gaat om het versterken van je team, persoonlijke ontwikkeling in een zakelijke context of privécoaching, ik sta voor je klaar.

Unieke Persoonlijke Aandacht:

Bij mijn coaching draait alles om jou. Ik bied niet alleen standaardtrainingen, maar ik ontwerp ook programma's die aansluiten bij jouw behoeften en doelen. Droom je van een celebrity-achtige training, waarbij alle aandacht gericht is op jouw groei en ontwikkeling? Of wil je een op maat gemaakte coachingservaring, compleet met een internationaal erkend certificaat?

Intensieve Week van Persoonlijke Groei:

Stel je voor, een hele week gewijd aan jouw persoonlijke groei, op jouw locatie. Onder mijn begeleiding als toegewijde NLP-coachtrainer ontdek je de kracht om je eigen hoogste potentieel te bereiken. Deze intensieve training stelt je in staat om zelfstandig en doelgericht je gedrag te veranderen. Leer op hoog niveau hoe je je onderbewuste kunt beheersen en sturen, waardoor je eigenschappen zoals discipline, eenheid en kracht ontwikkelt.

Klaar Voor Verandering?

Als je klaar bent om de kracht van NLP te ontdekken en een blijvende verandering in je leven teweeg te brengen, ben ik hier om je te begeleiden. Neem vandaag nog contact met me op en begin je reis naar een krachtiger, gepassioneerder en zelfbewuster leven.

Wat Kan Je Verwachten?

Na deze persoonlijke training ben je in staat om jezelf doelgericht te transformeren. Ontwikkel zelfvertrouwen, daadkracht en zelfliefde. Versterk je vermogen om te focussen, betere doelen te stellen en diepere zingeving te ervaren in je leven. Deze training is een reis naar zelfontdekking en empowerment, waarbij je leert hoe je je eigen gedrag kunt beïnvloeden op een manier die aansluit bij jouw ware zelf.

Waarom zou ik je willen helpen?
Succes ligt niet altijd voor het oppakken maar jij kunt het wel altijd grijpen en het je eigen maken! Waarom zou ik je willen helpen om persoonlijk en/of zakelijk succes te bereiken? De reden is eenvoudig: ik heb de tools voor jou die mij op vele niveaus hebben geholpen om mijn kracht te vinden. Ik heb geleerd hoe je je gedachten positief kunt beïnvloeden, waardoor je in staat bent om je eigen gedrag te veranderen. Waarom zou ik je hiermee willen helpen?
Jij bent je leven waard wanneer jij je eigen leven meer waarde geeft, geef het daarom een reden!
Wie zou baat hebben om NLP te leren?
Iedereen die zich wilt ontwikkelen en zijn eigen problemen zelfstandig wilt overwinnen!

Met NLP

● Inzicht krijgen in de eigen persoonlijkheid en mogelijkheid ● Traumatische ervaringen ● burn-out / bore-out problematiek ● Angsten en Fobieën ● Motivatie en Prestatie problemen ● Angsten overwinnen zoals ● Vliegangst ● Faalangst ● Angst voor tandartsbehandelingen of ziekenhuizen ● Naalden ● Allergieën ● Hoogtevrees ● Examenvrees (voor school of Rijexamen) ● Spanning- en stress beheersing ● Minderwaardigheidsgevoelens ● Psychosomatische klachten ● Gevolgen van pesten, op school of het werk ● Chronische pijnklachten ● Opbouwen van Zelfvertrouwen ● Stressbeheersing ● Eetverslaving ● Dwangmatigheden ● Verlies en rouwverwerking ● Als piekeren je leven beheerst ● leren effectieve doelen te stellen ● Meer zelfrespect en zelfvertrouwen ontwikkelen ● Bewust worden van persoonlijke vermogens ● Coachen in zelfanalyse ● Leren gebruik te maken van persoonlijke aanleg ● Luisteren naar je lichaam ● Het optimaliseren van communicatieve vaardigheden ● Assertiviteit ● Prestatie en grenzen kunnen Stellen ● Omgaan met kritiek ● Verbetering tussen het contact van werknemer en werkgever ● Verbetering van het contact met collega´s ● Verbetering van het contact met klanten

NLP is nog makkelijker te leren wanneer je er een sport van maakt!