Ben jij het thuiszitten zat?

Komen de muren op je af?
Voel je je eenzaam of zit je in een dip?
Ben je vaak onzeker en heb je daar genoeg van?
Volg dan de NLP Practitioner opleiding!

Meer informatie

Herken je dit?

Achtervolgt het verleden jou door onverwerkte emoties?
Ben jij die eeuwige twijfelaar, die moeite heeft met keuzes maken?
Werk aan een betere toekomst, volg deze opleiding!

Meer informatie

Van Depressie naar Vooruitgang.

Zijn jouw gedachten meester over je eigen ik?
Kun je niet stoppen met denken en slaap je slecht?
Help jij altijd anderen maar niet jezelf? 
Volg dan deze opleiding zodat je weer regie krijgt over jezelf!

Meer informatie

Master in Coaching.

Wil jij het optimale uit jezelf en uit anderen halen?
Wil je een cliënt op een efficiënte, snelle manier naar een oplossing begeleiden
en bij je medewerkers de talenten optimaal naar boven te halen?
Word een coach en help anderen hun leven op te pakken.
Volg deze opleiding en word een Master Coach!

Meer informatie

Houd je van aanpakken?

Weet je dat bijna heel Nederland in een depressie raakt?
Dat er bij de GGZ-wachtlijsten zijn van ruim 1 tot 2 jaar?
Zie je om je heen mensen wegkwijnen die geen hoop meer hebben?
Volg dan de NLP Bootcamp-opleiding, binnen 6 maanden ben je een Master Coach!

Meer informatie

Ben jij het thuiszitten zat?

Komen de muren op je af?
Voel je je eenzaam of zit je in een dip?
Volg dan de NLP Practitioner opleiding!

Meer informatie

Herken je dit?

Achtervolgt het verleden jou door onverwerkte emoties?
Twijfel je bij het maken van keuzes?
Werk aan een betere toekomst, volg deze opleiding!

Meer informatie

Van Depressie naar Vooruitgang.

Kun je niet stoppen met denken en slaap je slecht?
Help jij altijd anderen maar niet jezelf? 
Volg dan deze opleiding en krijg de regie over jezelf!

Meer informatie

Master in Coaching.

Wil jij het optimale uit jezelf en anderen halen?
Wil je een cliënt op een efficiënte, snelle manier helpen?
Word dan een coach en volg de Master Coach!

Meer informatie

Houd je van aanpakken?

Heel Nederland raakt in een depressie.
De GGZ heeft wachtlijsten van ruim 1 tot 2 jaar?
Word binnen 6 maanden een coach, volg deze opleiding.

Meer informatie

Wie is Kurt Wegener?

Kurt Wegener nr1

Wie is Kurt Wegener?

Kurt is de NLP coach, trainer en eigenaar van NLP Opleidingen Wegener.

Graag vertel ik je wat NLP voor mij betekent en waarom ik zo gemotiveerd ben om deze kennis door te geven, mensen en organisaties verder te helpen, je te leren tegenslagen te overwinnen en uitdagingen aan te gaan, kortom je leven te verrijken.

Mijn verhaal

Tot 2000 had ik een druk en vol leven. Ik werkte zestig uur per week, sportte minimaal vier keer per week en ging de nodige dagen op stap. Mijn gewicht was 67 kilo, broekmaatje 27 en ik had het gevoel dat ik de hele wereld aankon.

En toen kreeg ik een zwaar auto-ongeluk waardoor mijn leven compleet veranderde. Door zowel complicaties aan mijn rug als een whiplash kon ik zes jaar lang niets doen. In 2006 stond ik op de weegschaal en zag een getal waarvan ik me wezenloos schrok: 116 kilo! Mijn broekmaat was inmiddels 38, ik kon wel huilen. Door de dagen heen gebruikte ik massa’s medicatie. Ik rookte gemiddeld een pakje shag per dag en ik had vaak het gevoel dat mijn leven letterlijk tot stilstand was gekomen. Al die

jaren was ik op zoek naar antwoorden om te begrijpen wat er mis was en hoe ik kon veranderen. Mijn gemiddelde dag bestond uit twaalf tot twintig uur slapen waarbij er slechts enkele perioden waren dat ik mij redelijk voelde.

De ommekeer

In de zomer van 2006 realiseerde ik me dat ik op deze manier niet oud zou worden. Het gevoel van noodzaak om te veranderen was zo extreem dat ik besloot om een NLP-boek van Anthony Robbins te kopen. Ik hield niet van lezen, maar ik realiseerde me dat ik ergens moest beginnen. Immers, zowel bij de dokter, fysiotherapeut als bij de psycholoog kreeg ik buiten de medicatie niets aangereikt om van het probleem af te komen. Voor ik het boek las, maakte ik met mijzelf een afspraak: alles wat in het boek stond dat ik kon toepassen zou ik van ‘s ochtends tot ‘s avond realiseren.

Ik schreef toen twee quotes.

De eerste was:

“Met de hakken in het zand en de wangen in de wind”

EN

“Je wordt pas meester wanneer je ervoor kiest om altijd leerling te blijven”

Het boek had ik in tweeënhalve week uitgelezen en dag in dag uit trouw alle oefeningen uitgevoerd. En met succes!

Het succes

Na zes maanden was ik terug op een gemiddelde rust van twaalf uur en volledig gestopt met de medicatie. Voor de eerste keer in zes jaar besloot ik een wandeling te maken. Ik ruilde mijn bijstandssmoking in voor mijn mooiste kleding en heb zonder problemen 5 kilometer weggetikt. Toen dacht ik, als ik dit resultaat kan bereiken met één boek wat zou er gebeuren wanneer ik er nog meer lees? Zo gedacht, zo gedaan. Het resulteerde in een rekening van 1.100 euro aan NLP-boeken. Na het lezen ontdekte ik dat dezelfde methodiek overal terugkwam maar dat de schrijvers deze in een eigen jasje goten.

Zelfontwikkeling

In 2007 ging ik parttime werken waardoor er een dagelijkse routine ontstond. In 2008 besloot ik om de NLP-opleiding in Utrecht te volgen. Ik volgde de NLP Practitioner- en de Master Practitioneropleiding om mijzelf te kunnen coachen. Ik was mijn eigen medicijn maar pas na deze opleidingen wist ik hoe ik het kastje kon openen. NLP gaf mij vrijheid en onafhankelijkheid en dat was mijn bron van liefde voor NLP.

Tussen 2006 en 2008 verloor ik bijna 50 kilo aan gewicht en had ik een slaapritme van acht uur per dag. Daarnaast had ik sporten opgepakt en begon het leven weer betekenis te krijgen.

NLP certificaat trainerNLP-certificaat trainer dr. Richard Bandler /NLP opleidingen Wegener

Ik was zo enthousiast dat ik besloot naar Amerika te gaan om bij Richard Bandler, de oprichter van NLP zelf, de Charisma Enhancement® Trainer-opleiding en DHE (Design Human Engineering) te volgen. Het was de investering van bijna 10.000 euro dubbel en dwars waard. Terug in Nederland was er geen twijfel. Dit is wat ik wilde, een eigen NLP-opleidingsinstituut zodat ik mijn kennis kan doorgeven om  mensen te helpen met hun levensdoelen, met het tackelen van belemmerend gedrag

en obstakels, waardoor hun leven meer zin en uitdaging krijgt. Vanaf 2009 tot heden heb ik met veel enthousiasme niet alleen veel NLP-trainingen gegeven maar ook de nodige studies gevolgd in deze materie. Vanaf 2009 heb ik het unieke bordspel Meta Me Meta You en trainingen waaronder Identity-reading ontwikkeld. Het bordspel is op 11 november 2011 op de markt gekomen en wordt nog steeds verkocht.

In dertien jaar ben ik ruim 28 keer zowel zakelijk als privé op reis geweest naar het buitenland en heb ik recent drie keer mogen assisteren bij Dr. Richard Bandler in Orlando.

Foto Kurt Wegener, Dr. Richard Bandler grondlegger van NLP en zijn vrouw Glenda W. Bradstock

 

Ongekende mogelijkheden

Wat ik in de loop der tijd heb geleerd, is dat je oneindige potenties creëert wanneer je van start gaat met inzetten van NLP-methoden. Natuurlijk is optimale inzet een vereiste. Met mijn vastberadenheid en tomeloze inzet ben ik na enkele jaren van praktisch alleen maar liggen op de bank naar zelfstandig ondernemer gegroeid. Met mijn onderneming mag ik nu met hart en ziel andere mensen leren wat NLP voor hen kan betekenen. Welke methoden, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied, kunnen helpen nog beter te functioneren en nóg meer kwaliteit uit het leven te halen. Door mijn ervaringen, enthousiasme, creativiteit, humor, maar vooral deskundigheid krijg je van mij een NLP-ervaring die uniek is.

NLP-aanbevelingen. Kijk wat deelnemers zeggen.

NLP-aanbevelingen van deelnemers die een NLP-opleiding hebben gevolgd bij NLP Opleidingen Wegener.

NLP pijl rechtsHeb je recent een NLP-training of -opleiding bij ons gevolgd? Dan zouden wij het op prijs stellen wanneer je je ervaringen met anderen wilt delen. Schrijf een aanbeveling en stuur deze naar info[@]nlpopleidingenwegener.nl. We zetten je graag op de wall of fame.

NLP pijl rechts donkerblauwGeen idee hoe je een aanbeveling moet schrijven? Lees dan dit artikel en laat je verrassen hoe makkelijk het is: help ik moet een aanbeveling schrijven.

 Nieky van Vlerken
Nieky van VlerkenInterim HR Business Partner
 Nieky van Vlerken
Nieky van VlerkenInterim HR Business Partner
Kurt Wegener: wat een gepassioneerde, ervaren en talentvolle NLP trainer. Ik heb immens veel van hem geleerd en vooral ook.....onwijs veel plezier gehad. Met ongekende humor laat hij je inzien wat je kan verbeteren en dat werkt. Hij is ook een echte gever, hij heeft duidelijk NLP als passie en zijn drijfveer is anderen te helpen. lees hier verder

Björn Nievergeld
Björn NievergeldApplication Manager @ APG
Björn Nievergeld
Björn NievergeldApplication Manager @ APG
De mix van korte theoretische intermezzo’s gevolgd door een praktijkoefening maakt het verwerken van de informatie kinderspel. Dit alles natuurlijk ondersteund door een trainer die NLP ademt en instaat is om snel in te spelen op de individuele behoeften van de cursisten. Al met al een super dynamiek, een manier van training die energie opwekt en je zelf doet uitkijken lees hier verder

Nienke van Dijk
Nienke van DijkPersonal Leadership Coach - Speaker
Nienke van Dijk
Nienke van DijkPersonal Leadership Coach - Speaker
Kurt is een trainer met aandacht en geduld. Ik heb de NLP Practitioner training 1-op-1 bij hem gevolgd. De flexibiliteit in tijd was erg prettig, evenals de mogelijkheid tot eigen inbreng van casussen, waardoor je naast de technieken meteen meer over jezelf leert. Het heeft mij als coach en HR professional nog meer praktische verdieping gebracht die ik kan toepassen in mijn werk en op mijzelf. lees hier verder

0%
Klanttevredenheid.
0+
Deelnemers getraind.
0+
Succesvolle coachsessies.
0 jaar
NLP coach en trainer.

Bedrijven die hebben gekozen voor NLP Opleidingen Wegener

Contact

Tel. nr.: 045 542 42 60
Tel. nr.: 06 21 65 02 80

BTW nr.: NL853266499B01
KVK nr.: 58983848

Trainingslocatie:
Kerkraderweg 23
6416 CC Heerlen

Trainingslocatie:
Plesmanstraat 59
3905 KZ te Veenendaal

Postadres:
Da Costastraat 1
6416 VP Heerlen