Skip to main content

Wat is NLP en wat kan ik ermee?
NLP snel en effectief

De opleiding geeft je middelen om te ontwikkelen, en jij bepaalt welke talenten je ontwikkelt!

"De grootste winst is je eigen winst!"

Doel van NLP

NLP is een krachtige en effectieve methode met als doel snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties achter jouw handelen. Hierdoor kan bestaand, ongewenst gedrag worden omgezet in gewenst gedrag, waardoor je het leven kunt creëren dat je graag wilt hebben.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Linguïstisch: taal opgebouwd uit woorden, zinnen, toonhoogte, klanken en teksten of discoursen. Meer informatie

NLP leert je de geheimen van succesvol communiceren en manieren om je te blijven ontwikkelen. Bewust in staat om het onbewuste t e ontwikkelen naar eigen smaak. Meer informatie

Voor iedereen, die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, verandering en verbetering in gedrag & relaties, zowel privé als zakelijk, is NLP geschikt. 
Meer informatie

Inzicht in de eigen persoonlijkheid en mogelijkheden, burn-out problematiek, angsten overwinnen: vliegangst, faalangst, traumatische ervaringen etc. Meer informatie

Je leert tijdens de NLP-opleidingen verschillende technieken, die snel tot een resultaat leiden zodat je jouw gestelde doelen bereikt. Meer informatie

Alle data van workshops, trainingen en opleidingen vindt je in onze agenda.
Er zijn overlappingen  in de workshops, trainingen en opleidingen onderling.
NLP agenda / kalenderWat is NLP?

Neuro linguïstisch programmeren uitleg:

nlp pet

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Of je nu in de sales zit, HRM-manager bent of een zelfstandig zzp’er; NLP toepassingen is dé tool om verbinding te leggen en te behouden. NLP is leren maatwerk te leveren in je communicatie met de ander. Het staat voor leren om op elk moment te anticiperen met dat stukje communicatie wat de ontvanger nodig heeft om te begrijpen wat de ander vraagt.

De krachtige NLP-methodiek geeft je de mogelijkheid om eenvoudig toegang te krijgen tot je geestelijke, lichamelijke en emotionele hulpbronnen en/of aangeboren vaardigheden en creativiteit. Of je het nu inzet voor persoonlijke en/of professioneel gebruik, de trainingen zijn erop gericht om je ware potentieel nog meer te verbreden.

Effectieve communicatie met NLP

Voorbeeld; collega

NLP helpt je bijvoorbeeld om nog beter aansluiting te vinden tussen jou en je collega’s en/of klanten.
Stel je voor; er is onenigheid geweest tussen jou en je collega. Doordat je de onenigheid niet aanpakt, maar jij je wel vervelend voelt over de situatie en je geen houding weet te geven, kan er een vervelende situatie ontstaan. Jullie ergeren je bijvoorbeeld aan elkaar.

Wat nu?
Iedereen heeft een aantal punten of allergieën waarbij je met een bepaald stukje gedrag van de ander gemakkelijk geïrriteerd kan raken. Helemaal als je niet op de goede voet staat met deze persoon.
Het ironische is dat deze persoon zich waarschijnlijk niet bewust is van het feit dat hij jou triggert. Je bent er zelf veel mee bezig en wandelt met deze frustratie rond. Ik zeg altijd: “Waarom laat je iemand in je hoofd wonen, zonder huur te vragen?” In het ergste geval typeer of etiketteer je mensen, waarbij jij sociaal verarmt.

Wat nu?
Wanneer je dit verschil  herkent (en flexibel bent) kun je anticiperen op de manier van communiceren. Hoe? Denk maar aan kalibreren en afstemmen door middel van het maken van een rapport. Door je boodschap nog beter af te stemmen op de ontvanger kun je veel scherper je boodschap aanreiken. Bovendien is je doel met de communicatie om iets gedaan te krijgen bij de gesprekspartner.

Relatie

Daarnaast kun je NLP bijvoorbeeld inzetten in de relationele sfeer. Stel je eens voor dat je in staat bent je kinderen op te laten groeien met een positieve levensinstelling waardoor het voor hen veel makkelijker is om de wereld te verkennen en met hun eigen unieke talenten een positief leven kunnen krijgen. 

 Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op.Wat kan ik met NLP?

nlp petNLP is een krachtige, effectieve methode met als doel snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van hoe jij handelt. Hierdoor kan bestaand, niet gewenst gedrag, omgezet worden in wenselijk gedrag en creëer je het leven dat jij graag wilt.

NLP bestaat uit de wisselwerking tussen drie elementen:

 1. Modelleren - menselijke vaardigheden overdraagbaar maken met behulp van psychologische technieken.
 2. Analyse van de subjectieve ervaring - het bepalen van patronen in de beleving.
 3. Communicatietechnieken - methoden om harmonieuze relaties op te bouwen en boodschappen te verhelderen en te versterken.

De NLP trainingen leren jou:

 • Motivatie en vertrouwen te creëren.
 • Positiever en bewuster in het leven te staan.
 • Meer te vertrouwen op je onbewuste en je intuïtie.
 • Een scherper waarnemingsvermogen te ontwikkelen, zowel naar jezelf als naar anderen toe.
 • Invloed en persoonlijke kracht te gebruiken.
 • Emoties te beheersen en jouw eigen gedachten te sturen.
 • Persoonlijke ontwikkeling met NLP.

Bovendien leer je:

 • Hoe je gedrag en belemmerende overtuigingen kunt veranderen, zowel bij jezelf als bij anderen.
 • Gemakkelijker contact te maken met mensen en je beter af te stemmen op anderen.
 • Krachtiger te worden in je communicatie.
 • Obstakels in jouw gebieden van het leven te herkennen en te overwinnen.
 • Taal met grotere precisie te gebruiken om jouw doelen te behalen.
 • De krachtige overtuigingen van talentvolle en zeer succesvolle mensen te gebruiken.
 • Van een stralende gezondheid te genieten – jouw sleutel tot welzijn en vitaliteit.
 • Inzicht in je doelstelling te krijgen en te realiseren.
 • Mindset veranderen met NLP.
 • Effectieve communicatie met NLP.

Zoals een cursist opmerkte: “NLP is onmisbaar voor een heldere communicatie en goede relaties en zou eigenlijk als vast lesonderdeel op scholen onderwezen moeten worden.”

NLP Potlood Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op.NLP voor wie?

nlp pet

NLP is geschikt voor iedereen!

Voor iedereen, die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, verandering en verbetering in gedrag en relaties, zowel privé als zakelijk, is NLP geschikt. Wie wil dat nu niet?

Hoe werkt het?

Mensen leren automatisch en op een natuurlijke manier denken, communiceren en zich op een bepaalde manier te gedragen. Sommige manieren zijn nuttig, andere zijn nuttig geweest. Door te begrijpen hoe we leren, hoe we kunnen veranderen en hoe we ons kunnen verbeteren, is het mogelijk om nieuwe gewoonten te ontwikkelen waardoor we gelukkiger zijn en meer succes hebben.

Door te begrijpen hoe je brein werkt en hoe taal je geest op een speciale manier beïnvloedt, kun je je manier van communiceren en denken structureren en daardoor de gewenste resultaten ook daadwerkelijk behalen. Door te begrijpen hoe mensen denken en door deze denkpatronen te veranderen door een bepaald taalgebruik kunnen NLP Practitioners mensen helpen hun emoties te controleren, ongewenste gewoonten of gedrag te veranderen en/of beter relaties aan te gaan of te onderhouden.

Of je nu al succesvol bent in je beroep, moeilijkheden hebt met omschakelen naar een nieuwe positie of een bedrijf wilt starten, NLP helpt jou om persoonlijk meesterschap te bereiken, te behouden en/of te verbeteren. Het brengt je dichter bij het bereiken van jouw zakelijke en persoonlijke doelen. Je ontdekt dat het ieder aspect van jouw leven raakt. Je ervaart significante verbeteringen in je relaties  en misschien nog belangrijker, met jezelf!

Wie gingen je voor?

 • Managers en ondernemers zetten NLP in om sterke teams en relaties te ontwikkelen. Zij verbeteren hun onderhandelingsvaardigheden en lossen problemen sneller op. NLP reduceert miscommunicatie en verhoogt de productiviteit.
 • Sales professionals leren met behulp van NLP-technieken om een goed contact op te bouwen met hun klanten en om hun waarden te achterhalen zodat zij beter afstemmen op de behoeften. Hierdoor zijn ze in staat de klant een optimaal aanbod te doen.
 • Trainers en opleiders leren met NLP nieuwe paradigma's om studenten te inspireren en te motiveren. Ze kunnen omgaan met een uitdagende leeromgeving. Ze ontdekken en ontwikkelen de leerstrategieën en denkvoorkeuren van zichzelf en van hun studenten en weten deze op een efficiënte wijze te verbinden.
 • Hulp- en zorgverleners krijgen nieuwe gereedschappen en leren nieuwe toepassingen als aanvulling op hun technieken. Zij krijgen aanvullende NLP-inzichten om hun cliënten te helpen met de veranderingen, die nodig zijn voor het helings- of zorgproces.
 • Artiesten en kunstenaars overwinnen met NLP hun innerlijke blokkades en vergroten hun creativiteit. Ze leren om zich als professional beter te promoten en zich te verbinden met hun onbegrensde innerlijke bronnen. Hierdoor versnellen ze de mogelijkheden om te performen en te creëren.
 • Medische professionals leren aanvullende helingtechnieken, die ervoor zorgen dat hun cliënten sneller herstellen. De kwaliteit van informatie verzamelen verbetert aanzienlijk door specifieke vraag- en communicatietechnieken. Hierdoor verloopt de behandeling prettiger en zijn de cliënten er meer ontvankelijk voor.
 • Massagetherapeuten, gewichtsconsulenten, chiropractors en fysiotherapeuten leren effectieve verbale en psychologische skills die heling en relaxatie versterken. Zij ontwikkelen een zelfverzekerde, heldere communicatie met cliënten. Begrip voor de wisselwerking tussen fysieke en mentale gezondheid zorgt voor een adequate behandeling.
 • Advocaten, atleten, ouders en studenten - in feite iedereen die met andere mensen bezig is, of zichzelf persoonlijk wil ontwikkelen - kan zeker veel vruchten plukken van de NLP-technieken en -inzichten. 

NLP Potlood Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op.NLP voor welke problematiek?

nlp pet

Waar zou je een cliënt mee kunnen helpen wanneer je NLP-coach bent?

NLP Coachingsprogramma op gebied van;

● inzicht in de eigen persoonlijkheid en mogelijkheden ● traumatische ervaringen ● burn-out problematiek ● angsten en fobieën ● motivatie- en prestatieproblemen ● angsten overwinnen zoals ● vliegangst ● faalangst ● angst voor tandartsbehandelingen of ziekenhuizen ● naalden ● allergieën ● hoogtevrees ● examenvrees (voor school of rijexamen) ● spanning- en stressbeheersing ● minderwaardigheidsgevoelens ● psychosomatische klachten ● gevolgen van pesten op school of op het werk ● chronische pijnklachten ● opbouwen van zelfvertrouwen ● Stressbeheersing ● Eetverslaving ● Dwangmatigheden ● verlies- en rouwverwerking ● als piekeren je leven beheerst ● leren effectieve doelen te stellen ● meer zelfrespect en zelfvertrouwen ontwikkelen ● bewust worden van persoonlijke vermogens ● coachen in zelfanalyse ● leren gebruik te maken van persoonlijke aanleg ● luisteren naar je lichaam ● optimaliseren van communicatieve vaardigheden ● Aassertiviteit ● prestatie en grenzen stellen ● omgaan met kritiek ● verbetering van het contact van werknemer met werkgever ● verbetering van het contact met collega´s ● verbetering van het contact met klanten

en nog veel meer!

 

NLP Potlood Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op.NLP Technieken

nlp pet

Je leert tijdens de NLP-trainingen verschillende technieken die je kunt toepassen om naar een bepaald resultaat toe te werken. Terwijl we in de NLP Practitionertraining met bepaalde technieken werken, is het in de Master Practitionertraining juist de uitdaging zijn om deze technieken los te laten. “Waarom leer je technieken aan om deze later weer los te laten?”

NLP Potlood Aanpak

Veelal passen we verschillende technieken toe wanneer we NLP in de praktijk gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je liefdesverdriet hebt en je het verdriet dat je voelt, probeert te verzachten met woorden die jij jezelf toespreekt. Of in professionele sferen: om een team dat niet goed functioneert beter te laten communiceren. Hoe pak je dit het beste aan?

NLP Potlood Bouwstenen

Er zijn bouwstenen die een techniek aankleden c.q. ondersteunen. Wat zijn bouwstenen precies? Een techniek bestaat uit een reeks van onderdelen die we in chronologisch volgorde al dan niet meerdere malen herhalen. Deze onderdelen noemen we voor het gemak bouwstenen.

Waarom een bouwsteen? Stel dat de NLP-techniek een huis is, dan zal het huis eerst gebouwd moeten worden. Voor bouwen gebruik je stenen. Wanneer je veel van deze stenen gebruikt, kun je een huis bouwen en er in wonen. Iedereen heeft andere ideeën bij het bouwen van een huis. De vorm, de grootte, alles kan op een andere manier. Dit kun je vergelijken met het unieke van een mens. Wanneer je één soort huis wilt verkopen, help je alleen mensen die op zoek zijn naar dit type huis. Maar wanneer je doorkrijgt welk huis iemand wil kopen, kun je gericht aan het werk gaan en maatwerk leveren.

In de NLP Practitionertraining reiken wij je de bouwstenen aan, zodat je kunt oefenen om deze in de praktijk toe te passen.

NLP Potlood Technieken

NLP gaat gepaard met veel technieken, waarvan er onderstaand enkele kort staan uitgelegd.

Spatial reframing
Harmonie creëren. Mensen zeggen vaak “had ik maar” en “kon ik het nog maar een keer overdoen”.
Die uitspraken leiden tot deelconflicten met jezelf. Het gevoel dat je niet alles hebt gedaan. Met spatial reframing kun je in harmonie komen en het laten rusten dat je niet anders hebt gehandeld.

Sequencing anchors
Ideaal om een presentatie, zakelijk gesprek, sollicitatie of onprettig gesprek voor te bereiden.
Met ordening van onderwerpen en gedachten ben je beter voorbereid en ga je met meer vertrouwen een gesprek in.

Reclaim personal history
Ooit ben je erg bekwaam geweest in een bepaald gedrag (gemoedstoestand die je aansprak). Omdat je het niet meer nodig hebt, zit het als het ware verstopt en kun je er niet meer bij.
Met deze techniek kun je dit gedrag ophalen en versterken, waardoor je het je weer eigen kunt maken.

Change personal history
Wanneer een situatie meerdere malen heeft plaatsgevonden en je het constant met je meedraagt, kun je met deze techniek aanleren hoe er op een andere manier mee om te gaan.

Fast fobia cure
Deze techniek zet je in om traumatische ervaringen en/of angsten zo te verminderen dat je de realiteit anders waarneemt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan angsten, zoals hoogtevrees, spinnen of pleinvrees. Mensen met deze angsten leven vaak continu in angst. Met fast fobia cure kun je de kwaliteit van iemands leven sterk verhogen.

Logische niveaus
Deze techniek is nuttig om te gebruiken bij het stellen van doelen. Je krijgt doelen meer helder omdat je uiteenzet wat of waar je nog niet aan gedacht hebt. Een doel kan bijvoorbeeld ‘afvallen’ of ‘zelfstandig starten’ zijn.
In het bedrijfsleven zet men deze techniek veelal in om bijvoorbeeld nieuwe producten of de bedrijfscultuur in kaart te brengen.

NLP Potlood Welke training past bij mij?

Een aantal technieken, zoals hierboven besproken, kun je via de NLP Practitionertraining leren. Wil je meer dan de Practitionertraining en heb je interesse in de Master Practitionertraining, maar ben je er nog niet uit? Dan kun je kiezen voor de Practitionertraining Deluxe. Deze houdt in dat je de Practitionertraining volgt + twee dagen waarin je met Master Practitionertechnieken oefent. Zodoende kun je proeven hoe het er in de Mastertraining aan toe gaat.
Heb je de Practitionertraining al gevolgd? Dan kun je deze twee dagen apart boeken als workshop; NLP Master Practitioner tweedaagse cursus.

In de NLP Master Practitioner laat je de technieken los waardoor je uiteindelijk overgaat naar ontwerpen. Dat betekent dat je leert maatwerk te leveren in technieken en verschillende communicatiemodellen kunt gebruiken. In de Master Practitioner leer je door reflectie en je creëert een optimale communicatie.

NLP Potlood Wat NLP Opleidingen Wegener voor jou kan betekenen

Laat mij je helpen jouw strategieën te ontdekken en hoe jij kunt leren welke effecten deze strategieën hebben. Zowel op jou als op je omgeving. Want wat jij ziet, hoort, ruikt en voelt, bepaalt jouw gedrag. Dit zijn jouw vormen van communiceren en de manier waarop jij invloed uitoefent op je (in)directe omgeving. Neem contact op zodat wij het aanbod op jouw situatie kunnen afstemmen.

De rode draad van NLP-opleidingen of -trainingen vult ieder instituut anders in. Iedere trainer heeft zijn eigen filosofie. Mijn filosofie is dat je leert jezelf nog meer te beïnvloeden waardoor je je eigen coach wordt. Vaak ziet men NLP als een coachopleiding. Naar mijn idee is dat het tegendeel! Je leert de bouwstenen waarmee jij je kwaliteit van leven positief beïnvloedt waardoor je er nog meer van geniet. Bij ‘Wie ben ik’, ‘Kurt Wegener’, lees je mijn verhaal.

NLP Potlood Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op.NLP Practitioner opleiding

Van harte aanbevolen: de NLP Practitioneropleiding. In 7 dagen leer je hoe NLP werkt, oefen je veel met praktijkmodellen en communiceer je bewuster waardoor je de gestelde doelen behaalt.

nlp pet

NLP zorgt voor een nieuwe kijk op de werkelijkheid, voor 'out of the box'-denken. Een nieuwe kijk of perceptie geeft nieuwe mogelijkheden om jouw doelen te bereiken. NLP zorgt voor nieuwe communicatieve vaardigheden zodat je communicatie effectiever verloopt. NLP leert je minder snel te oordelen. Zowel over jezelf als over anderen. Met NLP is je wereld groter.

 

Hier volgt een greep uit de reacties van oud deelnemers:

 • “Wat het mij in het bijzonder heeft opgeleverd is het nog meer loslaten van ‘het denken in eigen oplossingen’. Hierdoor heb ik meer vertrouwen, focus en rust gekregen in mijn communicatie en coaching.” 
 • “Deze opleiding is een aanrader voor Managers met visie en oog voor ontwikkeling binnen het bedrijf. In deze opleiding heb ik nog meer tools aangereikt gekregen om onze medewerkers nog meer in hun kracht te laten komen om het menselijk potentieel nog beter te kunnen benutten.” 
Meer informatie over de NLP Practitioner opleiding Klik hier

Wie wil jij verwennen, het brein of het lichaam?

Wanneer je veel in je hoofd zit luister je vaak niet naar je lichaam.
Het lichaam meld zich pas wanneer het lichaam al ziek is en nooit van te voren.
Luister naar je lichaam en laat je lichaam je brein opvoeden
hoe het lichaam verzorgd moet worden.
NLP helpt je om je lichaam en geest als team te laten samenwerken.

NLP leren is nu nog makkelijker!