Skip to main content

NLP identity-reading Leert je eigen en andermans gedrag te lezen en word je gedragsdeskundige!

De opleiding geeft je middelen om te ontwikkelen, en jij bepaalt welke talenten je ontwikkelt!

"Het beste advies zit in jezelf!"

NLP Identity-reading

Identity-reading trainingen & opleidingen

Altijd nieuwsgierig geweest hoe je mensen kunt lezen?

Uniek in Nederland

NLP Opleidingen Wegener is het enige NLP-opleidingsinstituut in Nederland dat de Meta Me Meta You Methode inzet om op creatieve wijze 53 denkstijlen te leren en eigen te maken. Identity-reading betekent letterlijk ‘aflezen van de persoonlijkheid’.

Identity-reading Basic

nlp pet Je zelfsturing ontwikkelt beter door eerst te herkennen welke denkstijlvoorkeuren je zelf hebt om vervolgens díé denkstijlen aan te pakken die in bepaalde situaties minder handig zijn.
Meer informatie

Identity-reading Premium

Jij brengt mensen als een mediator samen door helderheid en inzicht te scheppen in de verschillen. Een conflict ontstaat in de meeste gevallen vanwege het verschil van denken en leid tot onbegrip.
Meer informatie

Identity-reading Master

 Het gaat erom gedrag op een andere manier te interpreteren zonder te etiketteren. Daarbij is het een hele uitdaging om bij je analyse je eigen ervaringen /kennis ondergeschikt te maken.
Meer informatie

Identity-reading Trainer

Wil jij mensen of zelfs hele organisaties helpen op het gebied van coaching en trainingen? Word dan een trainer en verzorg zelfstandig deze Identity reading trainingen voor bedrijven en particulieren.
Meer informatie

WAT IS DE INVESTERING?

 De investering voor een Identity-reading wokshop begint vanaf € 497 inclusief certificering Meer informatie

Persoonlijk gesprek?

 Heb je vragen of wil je graag advies betreft het volgen van een NLP opleiding? Bijna altijd bereikbaar, bel: 045 542 42 60 of app: 0621650280

Alle data van workshops, trainingen en opleidingen vindt je in onze agenda. Er zijn overlappingen  in de workshops en opleidingen onderling.
NLP agenda / kalender


NLP opleiding volgen in Heerlen of Veenendaal? Meld je dan hier aan.Identity-reading Basic

nlp pet

Identity-reading betekent letterlijk ‘aflezen van de persoonlijkheid’.

Onze manier van denken en handelen bepaalt mede onze persoonlijkheid of identiteit. Stel je voor dat jouw identiteit de voorkeur voor globaal is. De voorkeur van je gesprekspartner is detail. Dan zou jij zeggen: “Ik heb lekker gewerkt vandaag.” Maar dat is voor jouw gesprekspartner niet voldoende. Die wil weten: “Waaraan heb je gewerkt?”, “Hoe heb je het aangepakt?”, “Is het af of moet je er nog meer aan doen?”, “Heb je het alleen gedaan of samen met iemand?”, “Met wie?”, “Was het een moeilijke taak?” enzovoorts. Daar kan al een vorm van miscommunicatie ontstaan. Jij hebt geen behoefte om die details te vermelden terwijl de ander meer input nodig heeft om een beeld te vormen van jouw boodschap dat je lekker gewerkt hebt.

Het is van grote meerwaarde wanneer je weet vanuit welke denkstijl voorkeur jij communiceert maar nog meer als je ook herkent wat de voorkeur van je gesprekspartner is. Het maakt het mogelijk om de communicatie beter op elkaar af te stemmen waardoor begrip en helderheid ontstaan, zowel privé als zakelijk.

Uit onderzoek blijkt dat er 53 voorkeurs denkstijlen zijn te onderscheiden. In NLP-termen: metaprogramma's. Denkstijlen zijn patronen in onze hersenen die de regie hebben over hoe en wat we denken, waarnemen, besluiten, hoe wij werken, praten en luisteren. Denkstijlen spelen daardoor niet alleen een grote rol bij de communicatie maar ook bij zelfkennis en mensenkennis.

Enkele voorbeelden van denkstijlen

Denkstijlen kunnen bijvoorbeeld zijn:

ZINTUIGELIJKE KANALEN

Onze zintuiglijke kanalen zijn belangrijk om gegevens van buitenaf op te nemen en te coderen. Welke informatie we exact opslaan hangt sterk af van de voorkeuren die we op dat moment aanspreken. Hieronder worden deze denkstijl voorkeuren 'zien, horen en voelen' binnen dit thema uiteengezet.

ZIEN

- (beelden

Iemand met de voorkeur voor zien ziet snel plaatjes/afbeeldingen en hecht ook veel waarde aan het zien van zijn/haar omgeving. Je kunt het ook in de taal terug horen, bijv. kijken, zien, film, afbeeldingen, overzicht etc. Iemand die sterk visueel gericht is, is ook een snelle denker. Deze persoon slaat alles op in beeld- en/of filmmateriaal. Visuele mensen spreken ook heel erg snel om het beeld en/of film te kunnen volgen.

HOREN

>- (geluiden) of

Iemand met de voorkeur voor horen, heeft een sterke focus op geluid. Herkenbare taalpatronen zijn: klinkt, geluid, spreken, bellen, horen, etc. Deze mensen zijn te herkennen aan opmerkingen als: … maar jij hebt 10 jaar geleden gezegd … En het citaat van de ander wordt herhaald. Auditieve mensen spreken ook harmonisch, denk maar aan een Italiaan, die altijd bezig is om de taal mooi te laten klinken.

VOELEN

- (tastbaar materiaal).

Iemand met de voorkeur voor voelen werkt op het gevoel. Herkenbare taalpatronen zijn: voelen, gebonden, spanning, beroeren, aanraken etc. Iemand die sterk voelt, spreekt heel langzaam en met een lage toon. Deze persoon moet steeds een gevoel creëren om een herinnering op te halen of een beslissing te nemen.

MOTIEVEN

Hoe wij ons motiveren word beïnvloed door de mate van verantwoordelijkheid of net die enne schouderklop maar ook door te vertellen wat we al bereikt hebben. Hieronder worden deze denkstijl voorkeuren 'Waardering, invloed, resultaatgerichtheid' binnen dit thema uiteengezet.

INVLOED

- (controle willen houden),

Iemand met de voorkeur voor invloed vindt het belangrijk om zelf beslissingen te mogen nemen en hecht waarde aan meer vrijheid in zijn/haar omgeving. Iemand die deze denkstijl sterk heeft, wil graag controle hebben en acht beïnvloeden erg belangrijk. Wanneer deze persoon invloed krijgt, zal hij/zij nog meer motivatie hebben om dingen te verwezenlijken.

WAARDERING

- (waardering van je omgeving) of

Iemand met de voorkeur voor horen, heeft een sterke focus op geluid. Herkenbare taalpatronen zijn: klinkt, geluid, spreken, bellen, horen, etc. Deze mensen zijn te herkennen aan opmerkingen als: … maar jij hebt 10 jaar geleden gezegd … En het citaat van de ander wordt herhaald. Auditieve mensen spreken ook harmonisch, denk maar aan een Italiaan, die altijd bezig is om de taal mooi te laten klinken.

RESULTAATGERICHTHEID

- (betere prestaties).

Iemand met de voorkeur voor voelen werkt op het gevoel. Herkenbare taalpatronen zijn: voelen, gebonden, spanning, beroeren, aanraken etc. Iemand die sterk voelt, spreekt heel langzaam en met een lage toon. Deze persoon moet steeds een gevoel creëren om een herinnering op te halen of een beslissing te nemen.

TIJDORIËNTATIE

Heeft iemand de voorkeur om eerst in het verleden te zoeken of oriënteert hij zich meer in het heden of toekomst? Hoe iemand zich oriënteert in de tijd word bepaald door o.a. bepaalde kennis die deze persoon bezit. Hieronder worden deze denkstijl voorkeuren 'verleden, heden, toekomst' binnen dit thema uiteengezet.

VERLEDEN

- (eerdere ervaringen),

Iemand met de voorkeur voor verleden kijkt vaak terug naar het verleden en spreekt ook in het verleden. Wanneer deze voorkeur erg sterk is, kan het zijn dat deze persoon niet goed kan genieten van het heden en weinig toekomstplannen maakt. Uitspraken als: weet je nog toen of ik deed het altijd zo etc.

HEDEN

- (het hier en nu, de actuele situatie) of

Iemand met de voorkeur voor heden is in het hier en nu en legt de focus juist op wat er op dit moment gebeurt. Wanneer deze voorkeur erg sterk is, kan het zijn dat iemand minder goed kan terugkijken naar het verleden of in de toekomst kan kijken. Het verleden heeft iemand nodig om van te kunnen leren en de toekomst om plannen te maken. Deze denkstijl werkt handig om meteen te handelen in situaties d.m.v. improviseren.

TOEKOMST

- (plannen op de langere termijn).

Iemand met de voorkeur voor toekomst is vooral gefocust op wat er allemaal gaat komen en vindt het ook fijn om steeds nieuwe plannen te bedenken. Wanneer deze voorkeur erg sterk is, kan het zijn dat iemand niet leert uit het verleden en minder kan genieten van het hier en nu. Uitspraken als: over 2 maanden start ik mijn studie of ik ga lekker in augustus op vakantie etc.

De workshop identity-reading is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de eigen persoonlijkheid en in de persoonlijkheid van anderen. De training is geschikt voor particulieren, leidinggevenden, salespersonen, communicatietrainers, life-coaches, adviseurs, startende ondernemers, enzovoorts.

Wat je leert in de Identity-reading Basic

Zelfsturing en -ontwikkeling

nlp petJe zelfsturing ontwikkelt beter door eerst te herkennen welke denkstijlvoorkeuren je zelf hebt om vervolgens díé denkstijlen aan te pakken die in bepaalde situaties minder handig zijn.

De Identity-reading Basic workshop gaat met name over je persoonlijke kwaliteiten. Je leert meer over:
 • De 53 denkstijlen, inzicht in jouw eigen denkstijlvoorkeuren en die van anderen.
 • De filters van waarneming.
 • Doeltreffend communiceren.
 • Hoe je enthousiast jezelf en anderen kunt motiveren.
 • Hoe je actie onderneemt en doelgericht werkt.

Door het bewustzijn en inzicht in de denkstijlen ben je in staat om je communicatie beter af te stemmen op de ander. Hierdoor voorkom je miscommunicatie, onbegrip en irritatie, oftewel: een betere relatie door heldere communicatie.

Deze ééndaagse identity-reading is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil hebben in zijn persoonlijkheid en in de persoonlijkheid van anderen. De training is in principe voor iedereen geschikt maar met name voor particulieren, leidinggevenden, salespersonen, communicatietrainers, life-coaches, adviseurs, startende ondernemers, enzovoorts.

Doelgericht en interactief

NLP Opleidingen Wegener is gespecialiseerd in het doelgericht begeleiden en trainen van mensen, organisaties en ondernemingen die meer succes willen en duurzaam willen investeren in het NU. Deze training zetten we ook in bij bedrijven, die meer zekerheid willen creëren op het gebied van HR betreffende plaatsing van personeel. Zit de werknemer wel op de juiste positie? 
Alle trainingen van NLP opleidingen Wegener behandelen en voeren we grotendeels uit in de praktijk.

De trainer

Kurt Wegener verzorgt de workshop. Hij neemt je op een enthousiaste en creatieve manier mee in identity-reading. Op een interactieve wijze maak je kennis met de verschillende denkstijlvoorkeuren waardoor je direct die van jou maar ook die van je mededeelnemers leert herkennen. Kortom: een hoop kennis die je mee naar huis neemt en direct kunt toepassen.

Als je bij Wegener opleidingen een Identity-reading workshop of opleiding afrondt, ben je automatisch gelicenseerd en internationaal erkend gecertificeerd door Kurt Wegener bij Meta Me Meta You Instituut™. De certificering is inbegrepen in het cursusgeld.Identity-Reading Premium

Wil jij beter begrijpen waarom iemand doet wat hij doet? Waarom hij/zij het op een bepaalde manier doet? Wat de achterliggende gedachte is? Waarom je een andere reactie krijgt dan verwacht? Wat er in iemands hoofd omgaat?  Kortom: wil jij beter inzicht hebben in het handelen en denken van jezelf en van anderen?  Dan is deze Identity-reading Premium training een echte aanrader!

De Identity-reading Premium training is opgebouwd uit 3 dagen waarbij de inhoud van de eerste dag gelijk is aan de Identity Reading Basic. Meer informatie

In de daaropvolgende 2 dagen maken we een verdiepingsslag in de wijze waarop de 53 denkstijlen invloed hebben op het gedrag van een mens. Aangeleerd gedrag bestaat bewust en onbewust altijd uit een of meerdere strategieën. Deze strategieën bestaan uit handelingen, gedreven door hulpbronnen.

Welke hulpbronnen kennen we?
 • eigenschappen
 • talenten
 • vaardigheden
 • competenties
 • karaktereigenschappen
 • kwaliteiten
 • waarden
 • emoties
 • deskundigheid
 • powerwoorden

Wanneer iemand bekwaam is in een van deze hulpbronnen dan drijft en motiveert deze hulpbron hem/haar om op een bepaalde manier te handelen of in actie te komen.

Even een voorbeeld: Stel de hulpbron is zelfstandig beslissingen willen nemen. Dit kan binnen de context van het beroep als vertegenwoordiger een voordeel zijn omdat hij soms snel moet schakelen tussen verschillende opties voor een klant. Binnen de context van het beroep van doktersassistente kan deze hulpbron een andere betekenis hebben omdat er protocollen gelden waar ze niet zomaar vanaf kunnen wijken.

Tijdens de Identity-reading Premium training zoomen we flink in op de verschillende invloeden van hulpbronnen per context. Hierdoor krijg je aanzienlijk meer inzicht in hoe hulpbronnen werken. Je begrijpt hoe het komt dat iemand onbewust bekwaam of onbekwaam is. Tijdens een gesprek kun je zowel iemands denkvoorkeur als strategie ontdekken waardoor een betere afstemming mogelijk is. Dit kan een groot voordeel zijn voor mensen die bijvoorbeeld in de zorg werken, leidinggeven in een bedrijf maar ook voor recruiters.

Hoe dit werkt, ervaar je letterlijk in de praktijk tijdens deze Identity-reading Premium training.

Door correlaties te maken ben je in staat om:

nlp pet

 • een conflict tussen twee mensen beter te ontleden en verschillen te overbruggen. Een conflict ontstaat in de meeste gevallen vanwege onbegrip. Jij brengt mensen als een mediator samen door helderheid en inzicht te scheppen in de verschillen. 
 • burn-out preventief te voorkomen. Nog voordat de symptomen aanwezig zijn, herken je het risico van een burn-out, hoe cool is dat! Bijvoorbeeld: te veel zorgen voor anderen en te vaak klankborden kan er al voor zorgen dat je moeilijk nee kunt zeggen!
 • adequaat vacatures op te zetten en functies te omschrijven. Dit geldt overigens ook voor het schrijven van unieke sollicitatiebrieven! Dit doe je door woorden veel specifieker in te zetten in schrijf- en spreektaal. Trek mensen aan die nodig zijn voor de vacature en bespaar tijd, geld en energie!

Deze training is geschikt voor iedereen die meer kennis wil krijgen in verbanden in gedrag en hoe deze inzichtelijk gemaakt worden. De training is daarom met name geschikt voor leidinggevenden, sales-personen, communicatietrainers, life coaches, adviseurs, startende ondernemers, zorgmedewerkers, enzovoorts.

Gedrag correleren

Correleren wil zeggen het zoeken naar verbanden tussen denkstijlvoorkeuren waardoor bepaalt gedrag in kaart gezet wordt.

Punten waar we mee aan de slag gaan zijn:

 • Goede vragen stellen en luisteren.
 • Correleren van algemeen gedrag.
 • Begrijpen van gedrag en de strategie erachter.
 • Hoe men eigen gedrag verandert d.m.v. denkstijlen meer vorm te geven.
 • Taalgebruik in mail en telefoongespreken.
 • Functies en taken correleren.
 • Vacatures schrijven met een specifieke functie.
 • Burn-out onderkennen.

Doelgericht en interactief

NLP Opleidingen Wegener is gespecialiseerd in het doelgericht begeleiden en trainen van mensen, organisaties en ondernemingen die meer succes willen en duurzaam willen investeren in het NU. Deze training zetten we ook in bij bedrijven, die meer zekerheid willen creëren op het gebied van HR betreffende plaatsing van personeel. Zit de werknemer wel op de juiste positie? 
Alle trainingen van NLP opleidingen Wegener behandelen en voeren we grotendeels uit in de praktijk.

De trainer

Kurt Wegener verzorgt de workshop. Hij neemt je op een enthousiaste en creatieve manier mee in identity-reading. Op een interactieve wijze maak je kennis met de verschillende denkstijlvoorkeuren waardoor je direct die van jou maar ook die van je mededeelnemers leert herkennen. Kortom: een hoop kennis die je mee naar huis neemt en direct kunt toepassen.

Als je bij Wegener opleidingen een Identity-reading workshop of opleiding afrondt, ben je automatisch gelicenseerd en internationaal erkend gecertificeerd door Kurt Wegener bij Meta Me Meta You Instituut™. De certificering is inbegrepen in het cursusgeld.
Identity-reading Master

Tijdens deze training loopt het goed observeren (verbaal en non-verbaal) in combinatie met goede vragen stellen als een rode draad door de dagen. Wat je vooral niet doet, is oplossingen voor de ander aandragen en ongevraagd adviezen geven. Wat je wel doet, is de ander begeleiden in het krijgen van inzicht in eigen gedrag zodat hij of zij zelf antwoord op vragen kan gegeven.

Wij gaan aan de slag met hoe gedrag ontstaat en wat ons mensen zo uniek maakt. In deze training is snel helder waarom ieder mens anders is en hoe je deze verschillen kunt overbruggen om doelgericht te communiceren. Na deze training heb je voldoende kennis en vaardigheden om zelfstandig Identity Reading workshops te organiseren.

De Identity-reading Master bestaat uit 5 dagen die inhoudelijk als volgt zijn opgebouwd:

 • Dag 1:

Je maakt kennis met de 53 voorkeurs denkstijlen. In NLP termen: metaprogramma's. Denkstijlen zijn patronen in onze hersenen. Het is van grote meerwaarde wanneer je weet vanuit welke denkstijl voorkeur jij communiceert maar nog meer als je ook herkent wat de voorkeur van je gesprekspartner is. Het maakt het mogelijk om de communicatie beter op elkaar af te stemmen waardoor begrip en helderheid ontstaat, zowel privé als zakelijk. Meer informatie.

 • Dag 2 en 3:

In deze 2 dagen maken we een verdiepingsslag in de wijze waarop de 53 denkstijlen invloed hebben op het gedrag van een mens. Aangeleerd gedrag bestaat bewust en onbewust altijd uit een of meerdere strategieën. Deze strategieën bestaan uit handelingen, gedreven door hulpbronnen. We zoomen flink in op de verschillende invloeden van hulpbronnen per context. Hierdoor krijg je aanzienlijk meer inzicht in hoe hulpbronnen precies werken.Meer informatie

 • Dag 4 en 5:

Ieder individu heeft 53 denkstijlvoorkeuren en maakt gebruik van die denkstijlen die het meest ontwikkeld zijn. Dit bepaalt hoe iemand een boodschap in communicatie verpakt en naar andere mensen toe vertaalt. In een snel tempo ben je niet alleen bekwaam in het herkennen van deze voorkeuren maar begrijp je ook beter wat iemand uniek maakt.

We hebben tijdens de Identity-reading Premium geleerd wat hulpbronnen zijn en hoe deze werken. Daarbij is de context van essentieel belang. Ieder mens vervult in zijn leven verschillende rollen, bijvoorbeeld zoon, broer, echtgenoot, vriend, oom, buurman, werknemer, werkgever, collega, enzovoorts. Deze omgevingen/culturen zijn medebepalend hoe de hulpbronnen worden ingezet. Veel impact op de hulpbronnen heeft bijvoorbeeld de cultuur van een organisatie. Staat men open om van elkaar te leren of is het ieder voor zich? Durft men zich kwetsbaar op te stellen of zijn er etiketjes opgeplakt?

De eenvoud lag op mijn drempel en ik stapte er overheen.

Het gaat erom gedrag op een andere manier te interpreteren zonder te etiketteren. Daarbij is het een hele uitdaging om bij je analyse je eigen ervaringen/kennis ondergeschikt te maken.

De onderwerpen die we behandelen in deze Identity-reading Master:

 • Goede vragen stellen en luisteren.
 • Correleren van algemeen gedrag.
 • Begrijpen van gedrag en de strategie erachter.
 • Hoe men eigen gedrag veranderd door denkstijlen meer te vormen.
 • Taalgebruik in e-mail en telefoongespreken.
 • Functies en taken correleren.
 • Vacatures schrijven met een specifieke functie.
 • Burn-out vroegtijdig onderkennen.
 • Actie ondernemen en doelgericht werken.
 • Raadgever zijn bij functieomschrijvingen.
 • Eenvoudige tot complexe cultuurmetingen opzetten.
 • Zelf workshops voorbereiden en begeleiden:

              - het grote spel spelen en begeleiden,
              - teambuildingsmiddag.

Wat je leert in de Identity-reading Master

nlp pet

Ik garandeer je dat je de rest van je leven profijt hebt van de kennis en vaardigheden van de Identity-reading Mastertraining. Geen onbegrip, miscommunicatie en/of irritatie meer door heldere communicatie. Door zelfontwikkeling krijg je niet alleen inzicht in je eigen gedrag maar geef je ook anderen op een respectvolle manier inzicht in hún gedrag waardoor veranderingen binnen bereik liggen.

Wij hebben de eigenschap om snel een aanname, invulling of (voor)oordeel te hebben. Dit doen we met de intentie om iets te kaderen of te begrijpen. Wanneer wij onvoldoende informatie hebben, vullen wij het verder zelf in en vormen daarbij een beeld of zelfs een oordeel. Het voordeel daarvan is dat we snel de informatie kunnen coderen en een plekje geven. Het nadeel is dat de informatie vaak niet correct is hetgeen in de communicatie tot uiting komt. Veel voorkomende uitspraken zijn dan ook: "Dat bedoelde ik niet" of "Ik dacht dat je dat wel begreep."

Om dit te doorbreken moet je openstaan om te willen veranderen en je kwetsbaar durven opstellen. Durf elkaars raadgever te zijn en vermenigvuldig een positieve en effectieve samenwerking.

Deze vijfdaagse identity-reading Mastertraining is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil hebben in verbanden, die ontstaan in gedrag en hoe men deze niet alleen inzichtelijk maakt maar ook inzet voor een efficiënte manier van communiceren.

Na deze 5-daagse Identity-reading Mastertraining:

 • weet je alles over de 53 voorkeurs denkstijlen.
 • heb je inzicht in jouw denkstijlvoorkeuren en in die van anderen.
 • herken je de verschillen en overeenkomsten in denken en handelen.
 • kun je doeltreffend communiceren door betere afstemming.
 • kun je conflicten ontleden en verschillen overbruggen.
 • weet je hoe je een burn-out kunt voorkomt door vroegtijdige herkenning van de symptomen.
 • heb je geleerd om te correleren tussen denkstijlvoorkeuren waardoor je gedrag snel in kaart kunt zetten.
 • herken je de strategieën achter specifiek gedrag.
 • gebruik je taal efficiënter in bijvoorbeeld e-mails of telefoongesprekken.
 • heb jij je zoveel kennis en vaardigheden eigen gemaakt dat je zelfstandig Identity-reading workshops kunt geven.

De training is geschikt voor particulieren, leidinggevenden, salespersonen, communicatietrainers, life-coaches, gezondheidsmedewerkers, adviseurs, startende ondernemers, enzovoorts.

Doelgericht en interactief

NLP Opleidingen Wegener is gespecialiseerd in het doelgericht begeleiden en trainen van mensen, organisaties en ondernemingen die meer succes willen en duurzaam willen investeren in het NU. Deze training zetten we ook in bij bedrijven, die meer zekerheid willen creëren op het gebied van HR betreffende plaatsing van personeel. Zit de werknemer wel op de juiste positie? 
Alle trainingen van NLP opleidingen Wegener behandelen en voeren we grotendeels uit in de praktijk.

De trainer

Kurt Wegener verzorgt de workshop. Hij neemt je op een enthousiaste en creatieve manier mee in identity-reading. Op een interactieve wijze maak je kennis met de verschillende denkstijlvoorkeuren waardoor je direct die van jou maar ook die van je mededeelnemers leert herkennen. Kortom: een hoop kennis die je mee naar huis neemt en direct kunt toepassen.

Als je bij Wegener opleidingen een Identity-reading workshop of opleiding afrondt, ben je automatisch gelicenseerd en internationaal erkend gecertificeerd door Kurt Wegener bij Meta Me Meta You Instituut™. De certificering is inbegrepen in het cursusgeld.Identity-reading Trainer

Altijd al trainer willen worden?

Wil je een coach-trainer worden om talentvolle mensen nog meer in hun kracht te zetten? Wil jij mensen of zelfs hele organisaties helpen op het gebied van coaching en trainingen? Ben je gemotiveerd om de motor van een bedrijf of persoon nog beter te laten draaien? Volg dan deze unieke zevendaagse Identity-reading-trainersopleiding.

Word een meester als Identity-reading trainer en verzorg zelfstandig deze trainingen voor bedrijven en particulieren.

De Identity-reading trainer opleiding

Deze opleiding bestaat uit zeven aaneengesloten dagen. De eerste 5 dagen zijn hetzelfde opgebouwd als in de Identity-reading Master opleiding.

Even in het kort:

 • Dag 1:

Je maakt op een creatieve manier kennis met de 53 voorkeurs denkstijlen. Je leert denkvoorkeuren te herkennen zowel bij jezelf als bij anderen. Hierdoor stem je de communicatie beter op elkaar af waardoor begrip en helderheid ontstaat, zowel privé als zakelijk.

 • Dag 2 en 3:

In deze 2 dagen maken we een verdiepingsslag in de wijze waarop de 53 denkstijlen invloed hebben op het gedrag van een mens. We hebben het over hulpbronnen, zoals talenten, vaardigheden competenties, karaktereigenschappen, waarden, powerwoorden enzovoorts.  Hoe zijn deze hulpbronnen samengesteld in combinatie met de denkvoorkeuren en hoe kan het zijn dat een en dezelfde hulpbron toch per context verschilt. Denk bijvoorbeeld aan iemand die met veel geduld een hobby uitoefent. Dat wil nog niet zeggen dat hij datzelfde geduld automatisch in zijn werk opbrengt.

 • Dag 4 en 5:

Ieder individu heeft 53 denkstijlvoorkeuren en maakt gebruik van die denkstijlen die het meest ontwikkeld zijn. Dit bepaalt hoe iemand een boodschap in de communicatie verpakt en naar andere vertaalt. In een snel tempo word je niet alleen bekwaam in het herkennen van deze voorkeuren maar ook beter begrijpen wat iemand uniek maakt.

En dan nu wat deze opleiding zo bijzonder maakt

 • Dag 6 en 7:

 • Je leert als zelfstandig, gecertificeerd Identity-reader hoe je een Identity-reading Basic dag organiseert van het begin tot het eind. Je leert hoe je homogeniteit in een groep creëert door de deelnemers in een korte tijd op een creatieve manier kennis te laten maken met de denkvoorkeuren.
 • Met vraagmethodieken, rollenspellen en workshops krijg je inzicht in de interacties in organisaties en teams maar ook in de familie- en vriendenkring. Hierdoor voorkom je conflicten, ontstaat er meer begrip en denk je minder in aannames, invulling geven en oordelen.
 • We zoomen flink in op het organiseren van complexe trainingsprogramma’s en de samenstelling hiervan. Hoe je eventuele chaos inzet om leerprocessen bij deelnemers te versnellen en hoe je maatwerk levert in zowel coaching als training.

nlp pet“Zoals je misschien weet, is communiceren opgedeeld in drie eenheden, te weten 7% woorden - 38% intonatie - 55% lichaamstaal. Ondanks dat woorden slechts voor 7% onderdeel van de communicatie uitmaken, kunnen we onmogelijk zonder woorden communiceren. Hierbij heb ik het niet alleen over de verbale dialoog maar ook over de interne dialoog met onszelf. Met deze 7% woorden sturen we gedrag aan en activeren wij de hulpbronnen (dus ook emoties). Dit komt doordat taal altijd een instructie bevat waar wij door gemotiveerd en geactiveerd raken of juist niet. Hoe bijzonder is het als je leert hoe je dit positief kunt beïnvloeden zodat je optimaal gebruik maakt van je hulpbronnen in combinatie met je denkstijlvoorkeuren.”

Deze zevendaagse Identity-reading-trainer opleiding is geschikt voor iedereen die zijn presentatie skills wil verbeteren of van zijn sprekersangst af wil. Je leert de fijne kneepjes van het vak als trainer zodat je probleemloos de groep meekrijgt in je workshop. Tijdens deze zeven dagen zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om de regie over het proces te houden en toch de mensen het gevoel te geven dat ze alle vrijheid hebben tijdens de training.

Hoe? Door onder andere begrip en respect te krijgen voor 8 unieke waarden: openheid, pragmatisme, vastbeslotenheid, creativiteit, bewustzijn, flexibiliteit, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn belangrijk in de rol van Identity-reading trainer. Wat je zendt zul je ontvangen, bepalend is de congruentie van deze waarden.

Door de tools die je leert zullen deelnemers van het begin tot het einde aan je lip hangen. Je leert hoe je mensen dat wat het belangrijkste is mee te laten nemen, namelijk dat hun verwachtingen worden waargemaakt.

Hoe meer je wilt ontvangen hoe sterker je skills worden waardoor ook je sociale vaardigheden een boost krijgen. Toen ik 15 jaar geleden de trainersopleiding volgde in USA bij Dr. Richard Bandler nam ik het gevoel mee dat ik de wereld aankon en nu heb ik al jaren de eer om mijn cursisten dit ook mee te mogen geven.

Na deze 7 daagse Identity Reading Trainer opleiding:

 • weet je alles over de 53 voorkeurs denkstijlen.
 • heb je inzicht in jouw denkstijlvoorkeuren en in die van anderen.
 • herken je de verschillen en overeenkomsten in denken en handelen.
 • kun je doeltreffend communiceren door betere afstemming.
 • kun je conflicten ontleden en verschillen overbruggen.
 • weet je hoe je een burn-out kunt voorkomt door vroegtijdige herkenning van de symptomen.
 • heb je geleerd om te correleren tussen denkstijlvoorkeuren waardoor je gedrag snel in kaart kunt zetten.
 • herken je de strategieën achter specifiek gedrag.
 • gebruik je taal efficiënter in bijvoorbeeld e-mails of telefoongesprekken.

En door al deze kennis en vaardigheden kun je:

 • Zelfstandig Identity-reading workshops geven.
 • Het grote Meta Me Meta You spel begeleiden.
 • Teambuildingsdagen organiseren en invulling geven.
 • De kracht van rollenspellen, maar ook van chaos inzetten.
 • Maatwerk leveren voor bedrijven met een specifieke wens.
 • Een talent-training opzetten en begeleiden.

Doe deze investering in je eigen ontwikkeling en je zult oneindig veel tijd, geld en energie besparen in de toekomst!

De training is geschikt voor particulieren, leidinggevenden, salespersonen, communicatietrainers, life-coaches, gezondheidsmedewerkers, adviseurs, startende ondernemers, enzovoorts.

Doelgericht en interactief

NLP Opleidingen Wegener is gespecialiseerd in het doelgericht begeleiden en trainen van mensen, organisaties en ondernemingen die meer succes willen en duurzaam willen investeren in het NU. Deze training zetten we ook in bij bedrijven, die meer zekerheid willen creëren op het gebied van HR betreffende plaatsing van personeel. Zit de werknemer wel op de juiste positie? 
Alle trainingen van NLP opleidingen Wegener behandelen en voeren we grotendeels uit in de praktijk.

De trainer

Kurt Wegener verzorgt de workshop. Hij neemt je op een enthousiaste en creatieve manier mee in identity-reading. Op een interactieve wijze maak je kennis met de verschillende denkstijlvoorkeuren waardoor je direct die van jou maar ook die van je mededeelnemers leert herkennen. Kortom: een hoop kennis die je mee naar huis neemt en direct kunt toepassen.

Als je bij Wegener opleidingen een Identity-reading workshop of opleiding afrondt, ben je automatisch gelicenseerd en internationaal erkend gecertificeerd door Kurt Wegener bij Meta Me Meta You Instituut™. De certificering is inbegrepen in het cursusgeld.Praktische informatie

Tijdsinvestering

nlp pet

De NLP workshops worden zowel in Heerlen als in Veenendaal gegeven. Op verzoek bestaat de mogelijkheid om de workshops in company of op een andere locatie te organiseren.

Het trainingsprogramma bestaat uit een of meerdere interessante, pragmatische trainingsdagen. We beginnen iedere dag stipt om 09.30 uur en eindigen om 18.00 uur, inloop vanaf 09.00 uur.

09.00 – 9.30 uur

inloop onder het genot van een kopje koffie of thee

9.30 uur

start ochtendprogramma

rond 11.00 uur

pauze

11.15 uur

voortgang ochtendprogramma

13.00 – 13.45 uur

lunchpauze

13.45 – 15.30 uur

start middagprogramma

rond 15.30

pauze

15.45 – 18.00 uur

voortgang middagprogramma

Deze tijden zijn richtlijnen waarvan afgeweken kan worden. Zitten we lekker in de flow dan gaan we nog even door, zakken we een beetje in (hoewel dat eigenlijk niet voorkomt) dan nemen we even een korte pauze. Elke opleiding bieden wij op maat aan. Dit betekent dat voor elke groep op de behoefte en de vraag ingespeeld wordt. Inbegrepen zijn een syllabus, pen en papier, evenals koffie, thee en water. Voor de lunch dien je zelf zorg te dragen. Mocht dat wenselijk zijn dan kunnen wij hiervoor wel enkele suggesties doen.

Vervoer

Kom je met de auto dan klik op een van de locaties hieronder om op google maps je route te plannen.

Locaties

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer raadpleeg dan http://9292.nl.Investering

 • Identity-reading Basic: € 497

 • Identity-reading Premium: € 1897

 • Identity-reading Master:  € 2697

 • Identity-reading Trainer: € 3497

  Trainer opleiding = Inclusief gratis groot bordspel t.w.v. € 997

Betalingsvoorwaarden

Na aanmelding ontvang je een factuur. De betaling dien je na ontvangst van de factuur te voldoen. Wanneer het volledige bedrag is betaald, is de aanmelding definitief. Het is mogelijk de NLP-training in termijnen te betalen, dit kun je aangeven op het aanmeldformulier. Uiteraard krijg je een factuur na de laatste betaling.

Heb je de training betaald, dan blijft het recht op het volgen van de training bestaan, ongeacht op welke datum je de training wilt starten. Ook al zou dat bijvoorbeeld pas over 2 jaar zijn. Na aanmelding en betaling voor een opleiding dan gaat deze altijd door, ongeacht het aantal deelnemers. Ben je de enige deelnemer dan geniet je van een individuele opleiding die normaal gesproken vele malen duurder is!

 Overige informatie

 • Vooropleiding: Minimaal MBO niveau.

 • Groepsgrootte: Vanaf 8+ deelnemers.

 • Betalingsregeling? Mogelijk.

 • NLP Dagcursus 9 nascholingspunten: BGN.

 • Opleidingslocaties: Heerlen, Veenendaal of eigen locatie.

Flexibiliteit

Kun je een dag of middag door omstandigheden niet bijwonen? Dan kan deze altijd later nog worden ingehaald zonder dat we extra kosten in rekening brengen.